събота, 25 септември 2010 г.
Картофки с три вида сирена
Направих ги по идея на Иво - втори братовчед на съпруга ми.Той не сподели цялата рецепта с мен, обеща да го направи скоро, но аз нямах търпение и импровизирах.Получиха се много вкусни картофки.
Около 1 кг. картофи
100 гр. бяло сирене
100 гр. кашкавал
4 триъгълничета топено сирене
1 ч.ч. прясно мляко
5-6 иглички розмарин
2-3 щипки ронена чубрица
Картофите се нарязват на едро, но без да се цели да са нарязани еднакво - хубаво е някои да са по- ситно нарязани.Сваряват се в подсолена вода, прецеждат се и се слагат в съд от йенско стъкло / може и тавичка/.Към картофите се прибавят сирената, нарязани на кубчета.Слагат се подправките - тук може и да импровизирате :).Ястието се залива с прясното мляко , слага се фолио и се пече около 30 мин., след което фолиото се маха и се пече , докато остане съвсем мъничко сос.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар