Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

събота, 18 декември 2010 г.

БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА"


Тази рецепта е на Лабрекс - в блога си имам и други нейни рецепти , до една - невероятни.Нямат нужда от реклама ястията, които препоръчва тази кулинарка - просто запретвате ръкави и започвате да готвите:).
Бутерките стават наистина вкусни и аз се опарих , докато ги дегустирах - ябълката в тях остава гореща, дори когато бутерките изглеждат само леко топли, така че внимавайте.Топлички ми харесаха повече, но и изстинали са си вкусни.



Необходими продукти :

2 кутийки спрайт - аз използвах фанта портокал
2 опаковки бутер тесто малки или 1 голяма
2 ябълки
1 чаша захар (може да намалите на ¾)
краве масло (около 200 -250 гр)
ванилия, канела по желание

Ябълките се белят, изрязва се сърцевината и се режат на резанчета.
Тестото се нарязва (големия пакет) на 10 правоъгълника, а всеки правоъгълник по диагонал на два триъгълника. В широката част на триъгълника слагате резен ябълка и навивате като кифла.
Разтопявате кравето масло и захарта, добавяте ванилия.
Заливате подредените в тавичка кифлички- наредете ги нагъсто и сложете от захарната смес върху всяка кифличка.
Заливате и със спрайта/ фантата/ и, ако желаете, поръсвате с канела.
Печете в загрята на 200 гр. фурна 30 мин.

Направих половин доза , така че използвах само половината от горепосочените продукти.В рецептата на авторката ще прочетете как ги е приготвила тя и нейните препоръки - спазих ги стриктно.

Това е - останали са само две- три кифлички, трябваше да направя цялата доза:).

Приятно похапване!
Източник

7 коментара:

  1. Лилия, не разбрах коментара ти:(.

    ОтговорИзтриване
  2. Оле,колко вкусни изглеждат!Поздравления Аелис!
    Весели и усмихнати празнични дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Nanita, много ми харесаха тези бутерки - долната им, сиропирана част леко ми напомни за тригуните от детството ми:).
    Скоро правих едни твои кюфтенца, облизахме си пръстите:))).
    Весели и усмихнати празници и на теб!

    ОтговорИзтриване
  4. Очаква те награда при мен.Ще се радвам да я приемеш!Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Nanita, веднага отивам на гости в твоя блог:))).Цял ден усмихната ще се разхождам:))).

    ОтговорИзтриване
  6. Долната част на бутерките остава СУРОВОВО БУТЕР ТЕСТО!Който не иска да яде сурово тесто да не си хаби материалите!

    ОтговорИзтриване