събота, 18 декември 2010 г.
БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА"
Тази рецепта е на Лабрекс - в блога си имам и други нейни рецепти , до една - невероятни.Нямат нужда от реклама ястията, които препоръчва тази кулинарка - просто запретвате ръкави и започвате да готвите:).
Бутерките стават наистина вкусни и аз се опарих , докато ги дегустирах - ябълката в тях остава гореща, дори когато бутерките изглеждат само леко топли, така че внимавайте.Топлички ми харесаха повече, но и изстинали са си вкусни.
Необходими продукти :
2 кутийки спрайт - аз използвах фанта портокал
2 опаковки бутер тесто малки или 1 голяма
2 ябълки
1 чаша захар (може да намалите на ¾)
краве масло (около 200 -250 гр)
ванилия, канела по желание
Ябълките се белят, изрязва се сърцевината и се режат на резанчета.
Тестото се нарязва (големия пакет) на 10 правоъгълника, а всеки правоъгълник по диагонал на два триъгълника. В широката част на триъгълника слагате резен ябълка и навивате като кифла.
Разтопявате кравето масло и захарта, добавяте ванилия.
Заливате подредените в тавичка кифлички- наредете ги нагъсто и сложете от захарната смес върху всяка кифличка.
Заливате и със спрайта/ фантата/ и, ако желаете, поръсвате с канела.
Печете в загрята на 200 гр. фурна 30 мин.
Направих половин доза , така че използвах само половината от горепосочените продукти.В рецептата на авторката ще прочетете как ги е приготвила тя и нейните препоръки - спазих ги стриктно.
Това е - останали са само две- три кифлички, трябваше да направя цялата доза:).
Приятно похапване!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
И упреци в лицемерие...боли...
ОтговорИзтриванеЛилия, не разбрах коментара ти:(.
ОтговорИзтриванеОле,колко вкусни изглеждат!Поздравления Аелис!
ОтговорИзтриванеВесели и усмихнати празнични дни!
Nanita, много ми харесаха тези бутерки - долната им, сиропирана част леко ми напомни за тригуните от детството ми:).
ОтговорИзтриванеСкоро правих едни твои кюфтенца, облизахме си пръстите:))).
Весели и усмихнати празници и на теб!
Очаква те награда при мен.Ще се радвам да я приемеш!Весели празници!
ОтговорИзтриванеNanita, веднага отивам на гости в твоя блог:))).Цял ден усмихната ще се разхождам:))).
ОтговорИзтриванеДолната част на бутерките остава СУРОВОВО БУТЕР ТЕСТО!Който не иска да яде сурово тесто да не си хаби материалите!
ОтговорИзтриване