понеделник, 10 януари 2011 г.
Пилешка дроб сарма
Много вкусна става тази дроб сарма - лесно се приготвя и не изисква някакви специални продукти.
Необходими продукти :
1/2 кг пилешки дробчета
1 1/2 ч.ч. ориз
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 лъжица брашно - с връх
1 връзка пресен лук
сух джоджен
1 с.л. червен пипер
малко черен пипер
сол на вкус
олио
В тенджерка с вряща вода сложете дробчетата за 5-6 мин, достатъчно е само да ги "попарите", за да им падне кръвта. Отцеждате и оставяте да се охладят. В олио задушете пресният лук , добавете измития ориз, червеният пипер и свалете тигана от огъня - добавете подправките ( без магданоза).
Готовата задушена смес сложете в тавичка, добавете нарязаните на кубчета пилешки дробчета, магданоза, сол на вкус, 4 1/2 ч.ч. вода и печете до почти пълна готовност. От 2 яйца, к.мляко и 1 лъж.брашно правите заливка, преди да е напълно готова дроб сармата заливате с тази смес и печете до готовност. Може да сервирате с допълнително кисело мляко - според вкуса ви!Аз лично я предпочитам чистичка:).
Това е цялата философия - дано ви хареса:)!
Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
луда е!!!!!!!
ОтговорИзтриванеДано това означава, че ви е харесала:))).
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Чудесна е,само че аз правя заливката с прясно мляко!
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че от това дроб сармата само печели:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Първата ми дроб сърма по Вашата рецепта - ожънах овации. :) Благодаря!!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ти се е получило ястието - наистина става вкусно:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Яденето се получи много добре !! Поздравления за рецептата !! :)
ОтговорИзтриванеDencho, радвам се, че ти е харесало:).
ОтговорИзтриванеХубав следобед ти пожелавам!
А ако се сложат моркови и малко доматено пюре или домат няма ли да стане по-вкусна?:)
ОтговорИзтриванеНапълно е възможно - може да я приготвиш по рецептата, а следващият път да пробваш с предложените от теб добавки и да споделиш резултата:).Ако стане по- вкусно - ще пробвам и аз:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав понеделник!
готвя по тази рецепта в момента:)
ОтговорИзтриванеСигурно вече е готова дроб сармата - дано да ви хареса!!!
ОтговорИзтриванеПриятен празничен ден!
За трети път приготвям дробсърмата по вашата рецепта. По-вкусна не съм опитвала. Поздравявам Ви.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че и на вас ви харесва тази рецепта - у дома също е любима:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасна вечер!
Адмирации за хубавата рецепта:)))
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е допаднала рецептата:).
ОтговорИзтриванеАз вече за втори път я правя ( даже в момента я готвя :)) Страхотна е! Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеMnogo se radvam, che ti e haresala:)
ОтговорИзтриване