Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 10 януари 2011 г.

Пилешка дроб сарма



Много вкусна става тази дроб сарма - лесно се приготвя и не изисква някакви специални продукти.

Необходими продукти :

1/2 кг пилешки дробчета
1 1/2 ч.ч. ориз
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 лъжица брашно - с връх
1 връзка пресен лук
сух джоджен
1 с.л. червен пипер
малко черен пипер
сол на вкус
олио

В тенджерка с вряща вода сложете дробчетата за 5-6 мин, достатъчно е само да ги "попарите", за да им падне кръвта. Отцеждате и оставяте да се охладят. В олио задушете пресният лук , добавете измития ориз, червеният пипер и свалете тигана от огъня - добавете подправките ( без магданоза).

Готовата задушена смес сложете в тавичка, добавете нарязаните на кубчета пилешки дробчета, магданоза, сол на вкус, 4 1/2 ч.ч. вода и печете до почти пълна готовност. От 2 яйца, к.мляко и 1 лъж.брашно правите заливка, преди да е напълно готова дроб сармата заливате с тази смес и печете до готовност. Може да сервирате с допълнително кисело мляко - според вкуса ви!Аз лично я предпочитам чистичка:).

Това е цялата философия - дано ви хареса:)!

Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Източник

18 коментара:

  1. Дано това означава, че ви е харесала:))).

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна е,само че аз правя заливката с прясно мляко!

    ОтговорИзтриване
  3. Сигурна съм, че от това дроб сармата само печели:).
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Първата ми дроб сърма по Вашата рецепта - ожънах овации. :) Благодаря!!

    ОтговорИзтриване
  5. Много се радвам, че ти се е получило ястието - наистина става вкусно:).

    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Яденето се получи много добре !! Поздравления за рецептата !! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Dencho, радвам се, че ти е харесало:).

    Хубав следобед ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  8. А ако се сложат моркови и малко доматено пюре или домат няма ли да стане по-вкусна?:)

    ОтговорИзтриване
  9. Напълно е възможно - може да я приготвиш по рецептата, а следващият път да пробваш с предложените от теб добавки и да споделиш резултата:).Ако стане по- вкусно - ще пробвам и аз:).

    Поздрави и хубав понеделник!

    ОтговорИзтриване
  10. готвя по тази рецепта в момента:)

    ОтговорИзтриване
  11. Сигурно вече е готова дроб сармата - дано да ви хареса!!!

    Приятен празничен ден!

    ОтговорИзтриване
  12. За трети път приготвям дробсърмата по вашата рецепта. По-вкусна не съм опитвала. Поздравявам Ви.

    ОтговорИзтриване
  13. Много се радвам, че и на вас ви харесва тази рецепта - у дома също е любима:).

    Поздрави и прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
  14. Адмирации за хубавата рецепта:)))

    ОтговорИзтриване
  15. Много се радвам, че ви е допаднала рецептата:).

    ОтговорИзтриване
  16. Аз вече за втори път я правя ( даже в момента я готвя :)) Страхотна е! Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване