Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 17 май 2010 г.

Пилешко в медено- соев сос




Много вкусно се получи, ще се прави често, затова я записвам в блога си.Ако обичате да експериментирате със сладко- солените вкусотии - непременно пробвайте и тази.

Рецептата е за всякакво пилешко месо, аз реших да опитам с парти бутчета, направих само четири, че не бях сигурна дали ще се хареса у дома и съжалих, защото всички искаха допълнително.Вие може да увеличите пропорциите, а ако искате първият път пробвайте като мен с по- малко продукти.

Необходими продукти :
4 парти бутчета
80 мл. тъмен соев сос
80 мл. кетчуп
80 мл. мед
2-3 щипки суха мащерка

По рецепта се използват равни части соев сос, кетчуп и мед, вие преценете количеството в зависимост от количеството пилешко месо.Аз използвах една чашка за кафе като мерителна, тя побира 80 мл. течност.Не се слага сол - соевият сос е доста солен.

Разбъркват се съставките за маринатата, слагат се в съд, добавят се и парти бутчетата и се оставят в хладилника за една нощ - може да ги мариновате сутринта и да ги изпечете вечерта - така направих аз.Тъй като соса не заля изцяло бутчетата , от време на време ги обръщах.

Пекат се в съд от йенско стъкло, похлупени, заедно със соса.В началото се включва фурната на 250 гр., а като започне да завира соса - намалява се на 200 гр. и се пече още 20-30 мин.Наблюдавайте ястието , докато се пече, да не се сгъсти много соса.От време на време се заливат бутчетата със соса, обръщат се веднъж по време на печенето.
Може да се пече и в тавичка, покрита с фолио, тогава се пече на по- ниска температура и към края на печенето се маха фолиото и се обръщат бутчетата, заливат се със соса и се пекат още малко.

Поднасят се върху бял ориз.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар