Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 17 май 2010 г.

Меден кекс




Продукти:

2 чаши брашно с набухвател (или 2 чаши брашно + пакет бакпулвер)
1 чаша захар
щипка сол
2 лъжички канела
1/2 чаша олио
4 лъжици мед
4 яйца
1 чаша нес кафе (1 лъжичка нес + вода- това може да се замести само с мляко или вода. Избрали са този вариант за да е не е млечно)

Приготовление:

Смесват се сухите съставки. След това една по една се прибавят и течните. Разбърква се хубаво с миксер. Изсипва се в тавички тип инглиш кейк (като тази която беше показвала Мента за угат бананата). Може и в нормална ако нямате под ръка разбира се.
Пече се в затоплена печка на 180`С за около 25 мин.- така е написано в рецептата , но при мен сладкишът много се надигна и се пече 45 мин., така че наглеждайте го и го проверявайте с клечка, но след като ви се види готов, не преди това, да не спадне.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар