Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

неделя, 20 юни 2010 г.

Хрупкави пилешки бутчета "Сигнал"



Не знам защо се наричат така, в тетрадката ми с рецепти са под това име.Много вкусни стават бутчетата, може и с крилца да се заменят.

Необходими продукти :

8 пил. бутчета / долната част/
майонеза
кисело мляко
чесън
галета

Пилешките бутчата се мажат обилно с майонеза, овалват се хубаво в галетата и се редят в тавичка, без да се слага мазнина.Пекат се на 200 гр. около 1 час, в предварително загрята фурна/ да станат по- бързичко /.Пекат се докато хубавко се зачервят.Прави се сос от равни части майонеза и кисело мляко/ от него може и повечко да се сложи, да не е много тежък соса/ , разбива се до хомогенна смес, прибавя се скилидка чесън.С него се заливат бутчетата.

2 коментара:

  1. Може би рецептата е на някой от групата "Сигнал"?! Едно време при Драго Чая се представяха певци и певици и готвеха по нещо, докато си разговаряха с него. От там ми е рецептата за тутманика на Милица Божинова.Все едно, както и да се наричат, страшно вкусни са!?Благодаря за рецептата!
    labrex

    ОтговорИзтриване
  2. Лабрекс, наистина може да е така.Тази рецепта съм си я записала от не знам кога в тетрадката, но едва преди няколко месеца я пробвах, хареса се много и сега честичко приготвям пилешките бутчета по нея.Много се радвам, че и на теб са харесали.А за тутманика на Милица знам от теб, много хубав става.

    ОтговорИзтриване