петък, 9 юли 2010 г.
Макарони по италиански
Много бързо се приготвят, правя ги още от времето, когато макароните се ядяха само със сирене и захар.Така си ги нарекохме със съпруга ми едно време и под това име си ги поръчват у дома.
Необходими продукти :
1 пакет макарони ( може и друг вид паста)
200 гр. шунка - нарязана на кубчета
1 бурканче лютеница - може да се замени и с дом. пюре, но с лютеница е по- вкусно
200 гр. кашкавал
риган
Макароните( пастата) се сваряват в подсолена вода.Когато са готови се изплакват със студена вода, прецеждат се и се слагат в йенски съд.Добавя се лютеницата, не слагайте цялото бурканче наведнъж - хубаво разбъркайте макароните, трябва да станат хубаво червени, ако се наложи - добавете още лютеница.Прибавете шунката и ригана и отново разбъркайте добре.Накрая поръсете обилно с кашкавал и запечете във фурната до разстапяне на кашкавала.Сервирайте топло.
Това е основна рецепта, често добавям допълнително гъби , маслини , пушено сирене - каквото намеря в хладилника.Вместо шунка може да се използва кайма, но трябва да се запържи предварително.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар