Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 19 юли 2010 г.

Пържен боб с бекон


Вкусно се получи - отдавна се каня да си направя нещо подобно, но все друго изникваше - не е трябвало да отлагам, лесно се приготвя и е вкусно.

Необходими продукти :

200 гр.пушен бекон
2 консерви боб - от 400 гр., отцедено тегло 240 гр.
2 средно големи глави лук
1/4 ч.л. червен пипер
3 с.л. лютеница
1 ч.л.изсушен джодже
3 с.л. олио

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото, когато на места започне да покафенява се добавя беконът, нарязан на тънки лентички / жулиени/.Когато и беконът покафенее се слага добре отцеденият боб, след минута се добавя червеният пипер и след него лютеницата.Пържи се минутка , добавя се джоджена, разбърква се хубаво и се маха от котлона.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар