Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

вторник, 6 юли 2010 г.

Американски палачинки (pancakes)




Много хубави станаха тези американски палачинки, ще се правят честичко.Наложи се да променя малко количествата на брашното и солта, в източника са малко по- различни.

Необходими продукти :

250 - 270 гр. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 яйца
350 мл. прясно мляко
25 гр. масло (разтопено)

В купа се разбърква брашното с бакпулвера, захарта и солта. Отделно се разбиват яйцата, добавят се млякото и маслото. Мокрите продукти се прибавят към сухите и се бърка до хомогенна смес.Сместа трябва да е по- гъста от тази за обикновени палачинки и малко по- рядка от сместа за кекс, ако ви се види по- рядка от необходимото - добавете малко брашно. Пекат се в тефлонов тиган без мазнина! Сипва се в тигана 2 суп. лъжици от сместа, когато започнат да се образуват балончета се обръща от другата страна.

Гарнирането на палачинките е по желание : у дома най се харесват с течен шоколад, мед или конфитюр.Американските палачинки не се навиват като нашенските, просто слагате върху тях каквото ви хареса.
Чудесни са, опитайте ги!

Източник

9 коментара:

  1. Аелис,примамлив вид! В неделя правих катми, а сега заради теб тази неделя пък американски палачинки!Чудесно изглеждат, а на вкус се топят....мммм

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Нора, у дома тези палачинки получиха всеобщо одобрение.Надявам се и у вас да се харесат така.Много бързо стават, а са наистина вкусни.

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Невероятни са....:)))Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  7. merydit , радвам се , че са ти харесали.Успя ли да ги пробваш?

    ОтговорИзтриване
  8. Gogovu4, страхувам се , че в обикновен тиган ще залепнат:(.Тези палачинки се приготвят без мазнина и трябва тиганът да е с незалепващо покритие.

    ОтговорИзтриване