Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 9 август 2010 г.

Сандвичи от патладжани


Тези патладжани приготвих по рецепта от в. "Сега", но я промених малко - получи се вкусно лятно ястие.Плънката правих "на око", ще дам приблизителни пропорции, то тя е толкова лесна , че няма какво да й се обърка.

Необходими продукти :

2 патладжана
150-200 гр. сирене
150-200 гр. извара
2 скилидки чесън
2 яйца
50 мл. зехтин
риган

Нарязват се патладжаните на колелца, осоляват се и се оставят така за час, след което се измиват със студена вода.Запичат се от двете страни - аз го направих във фурната, използвах режим "грил".Прави се плънка от изварата, сиренето, яйцата и чесъна - трябва да се получи гъста каша.Взима се кръгче патладжан, маже се с плънка, поръсва се с риган и върху него се залепва друго парче патладжан и така докато "залепите" всички кръгчета.Поставяте "сандвичите" в покрита с намаслена хартия за печене тавичка.С останалата плънка се намазват патладжаните отгоре, ръсва се малко зехтин и се пекат на 210-220 гр.докато хубавко се запече плънката върху патладжаните.

Това е. Може да се експериментира - да се добави кръгче домат към "сандвича", да се поръси с кашкавал - ще пробвам следващият път.

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Аелис,виждам че отпуската добре ти се е отразила и пак ни подмамваш с нещо много,много вкусно.ЕЕЕЕ,няма как ще се прави...ама кое по-напред....
    Лек ден ти желая
    Нора

    ОтговорИзтриване
  2. Нора , така е, починах си на моренцето, ама много ми липсваше кулинарстването.Как кое по- напред?Едно по едно - всичките:).Ех, как съжалявам, че не мога да ползвам емоушънки :)
    Лек ден и на теб!

    ОтговорИзтриване