неделя, 22 август 2010 г.
Пиле с топено сирене и кисело мляко
Тази рецепта знам много отдавна, приготвих я наколко пъти преди години, много се хареса у дома, но след това забравих за нея - до вчера.Подсети ме една снимка на друго ястие с пиле и веднага я направих- много е сполучлива и за да не я забравям повече си я записвам в блога.А иначе пилето, приготвено по този начин , за първи път опитах , когато гостувахме на едни приятели - бяхме на вилата им с приспиване и домакинята ни приготви тази вкусотия, а след това сподели и рецептата.Както се досещате - начинът на приготвяне е съвсем лесен.
Необходими продукти :
1 пиле
1 опаковка топено сирене
1 кофичка пълномаслено кисело мляко
Пилето се сварява и се обезкостява, отстранява се кожата.Месото се накъсва на малки парченца и се поставя в съд от йенско стъкло.Топеното сирене се нарязва и се прибавя към пилешкото месо.Киселото мляко се разбива, залива се пилето, разбърква се хубаво, похлупва се с капака на йенският съд и се слага във фурната.Тя се включва на 230-240 гр. първите 15-20 мин., след което се намаля на 200 гр., разбърква се ястието еднократно и се пече още двайсетина минути.
Това е цялата философия - дано ви се услади като на нас !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар