Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

сряда, 1 септември 2010 г.

Пица от хляб




Сигурно и на вас ви се е случвало следното - купувате хляб и веднага се отваря, никой не обръща внимание на това, че има и хляб от вчера:).Разбира се има много варианти за оползотворяване на по- стария хляб - пържени филийки, тостер сандвичи, принцеси и т.н.У дома обаче е много любима пицата от хляб и честичко прибягвам до нея - записвам си я в блога, да ми напомня за себе си, когато се чудя какво да правя с вчерашният хляб:).

Необходими продукти:
половин хляб - може и повече, зависи от тавата
лютеница или доматено пюре
пуешко филе
кашкавал
риган
олио

Начин на приготвяне :

Хлябът се нарязва на филийки и се реди в тава, която е намазнена предварително с олиото - така отдолу пицата става хрупкава.Празните пространства се запълват с парченца хляб.Филиите се намазват хубаво с лютеница , поръсва се с риган, отгоре се слага нарязаното на кубчета пуешко филе и се завършва с рендосаният кашкавал.Пече се на 210-220 гр., в предварително загрята фурна, около 25 мин. - наблюдавайте я и съобръзявайте градусите и времето за печене с особеностите на вашата фурна. Ако обичате кашкавала леко разтопен - може да го прибавите по средата на печенето.

Всъщност плънката е въпрос на избор - може да сложите каквото ви се намира в хладилника , може да се добавят гъби, царевица,маслини и т.н..

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Здравей,пак съм аз-Живка.В къщи останаха възхитени от рецептата за тази пица-много се хареса.Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, много се радвам , че ви е допаднала - наистина лесно стана, а е вкусна.Благодаря ти за доверието!

    ОтговорИзтриване