Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

неделя, 19 септември 2010 г.

Боб с наденица




Любимо ястие е у дома.Забелязала съм, че всяка домакиня го приготвя по различен начин, това е моят:).

Необходими продукти :

500 гр. боб
2-3 парчета наденица
3 с.л. дом. пюре или лютеница
1 морков
1-2 чушки
1 голяма глава лук
1 с.л. червен пипер
1 с.л. сол - равна
джоджен
ронена чубрица
олио

Боба се накисва от предната вечер, на другият ден се вари, като се хвърля първата вода.Когато е почти готов се маха от котлона - ако водата му е много, повечето се изхвърля, но се оставя все пак течност в боба, какво количество - вие решавате, в зависимост от това колко гъст искате да стане.Изсипва се в глинен гювеч, добавя се олиото, червеният пипер, солта, след това и нарязаните на ситно зеленчуци / морков, чушка, лук/, подправките, лютеницата и хубаво се разбърква.Добавя се и наденицата, нарязана на кръгчета.Фурната се включва на 250 гр., след 20 мин. се намаля на 200 гр. и се пече още 30 мин.Опитва се дали боба е добре сварен - ако е , ястието е готово.Много върви със содена питка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар