вторник, 5 октомври 2010 г.
Винен кебап
Тази рецепта научих от Анук, за което съм й безкрайно благодарна - това е първият винен кебап, който приготвих и засега не съм пробвала друг - този много се хареса у дома и го приготвям често.
Необходимите продукти са:
около 700 гр свинско, но не мазно/много е вкусен и с телешко/
2 глави дребно нарязан лук
200 мл. червено вино
5 – 6 с. л. олио
черен пипер
2 ч. л. червен пипер
2 – 3 с. л. доматено пюре или домати консерва
чубрица сол
около 3 с. л. брашно
2 – 3 лисенца дафинов лист
Месото го измиваме добре (аз дори го оставям да се понакисне около 1 – 2 часа в студена вода за да излезе кръвта от него) и се нарязва на парчета. В тенджера се загрява мазнината, в нея се изсипва месото и се оставя да се задуши докато водата изври. Добавя се лука и червеният пипер. Разбърква се добре и се долива виното и вода колкото да се покрие месото. Добавя се дафинов лист и се оставя да ври докато месото се свари - ако готвите с телешко може да се наложи да долеете вода, докато стане крехко месото. Добавя се домати консерва, посолява се. Брашното се размива с малко вода и се добавя към месото. Оставя се да кръкне. Маха се от котлона и се добавят останалите подправки. Количеството на брашното зависи от желаната гъстота. Сервира се с бял ориз, приготвен по желание на клиента!Начина, по който приготвям ориза ще е в следващата рецепта;).
Да ви е сладко!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар