петък, 19 ноември 2010 г.
Брускети с гуакамоле
За първи път приготвям ястие с авокадо - то е основната съставна част на мексиканският пастообразен сос Гуакамоле.Изберете си леко омекнало авокадо, ако е още твърдо - оставете го за ден- два на стайна температура - ще омекне.
Този дип е лесен за приготвяне, много е вкусен - аз го поднесох върху брускети, чудесна комбинация:).
Необходими продукти за брускетите:
франзела
масло
Франзелата се нарязва на филийки, намазват се с масло от двете страни и се запичат във фурната в тава, покрита с домакинска хартия.Може да ги намажете с каквото пожелаете - днешното ми предложение е мексиканският сос Гуакамоле.
Необходими продукти за Гуакамоле:
2 бр. авокадо
1 домат
1-2 скилидки чесън
пресен лук - зелената част
люта чушка - пропуснах я, тъй като исках да хапнат и децата
лимонов сок
сол
Авокадото се разрязва на две, маха се костилката, обелва се, нарязва се на парченца и се пасира с вилица.Домата се обелва и от него се ползва само месестата част.Добавя се пасираният чесън, малко лук, ако искате - нарязаната на ситно люта чушка и се подправя с лимонов сок и сол на вкус.Не добавяйте мазнина - авокадото си е мазничко.
Разбърквате всичко много хубаво и дипа е готов - взимате си прясно изпечената брускета, слагате колкото искате от гуакамолето и се наслаждавате на превъзходният му вкус.
Приятно похапване!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар