петък, 26 ноември 2010 г.
Мексикански сватбени сладки ( Снежни топки)
Тези сладки правих преди време, много ми допаднаха и реших , че трябва да присъстват в блога ми, но после някак си съм забравила за тях - бързала съм да публикувам нещо по- спешно :).Покрай наближаването на Коледа се сетих за тях, защото са много подходящи за коледните и новогодишните празници - приличат на малки снежни топки.Рецептата открих в прекрасният блог на Танита, фен съм й откакто направих тортата й "Тирамису" - най- често правената торта у дома.Чудесни са сладките, изчезват за минути:).
Необходими продукти:
1ч.ч масло
1/2ч.ч пудра захар
1/4ч.л сол
2ч.л течна ванилия
2ч.ч брашно
1/2ч.ч счукани орехи
Допълнително пудра захар за овалване на сладките след печене
Разбийте с миксер маслото и пудрата захар.
Добавете солта, ванилията, брашното и орехите и омесете до твърдо тесто.
Накъсайте тестото на около 30 малки парченца и оформете топчета.
Поставете топчетата в ненамаслена тава за печене и печете около 12 минути при 205С(400Ф) градуса.
Изпечените сладки извадете веднага и оваляйте в пудра захар още топли.
Поставете сладките да изстинат върху готварска хартия.
Приятно похапване :)!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Мексикански сватбени сладки - звучи много вкусно - никога не съм пробвала, привличат ме ужасно към себе си :)) - задължително ще я пробвам тази рецепта при първа възможност когато имам време - надявам се да се получи успешно - поздрави и до скоро и приятно покапване на всички
ОтговорИзтриване