неделя, 26 декември 2010 г.
Орехово песто
Направих го по рецепта на TheNMaster от бг- мама - много е сполучливо, затова бързам да го добавя към любимите си рецепти.Чудесно е върху топла питка, а също и за поръсване на салати.
Мисля си, че ще върви със спагети или друг вид паста, но не успях да го изпробвам, защото свърши:).Е, поправимо е, ще направя пак :).
Необходими продукти :
200 гр. орехи
1/4 ч.ч. олио
1 скилидка чесън
1 ч.л. балсамов оцет
2-3 щипки сол
Смелете орехите в блендера, много ситно, добавете чесъна, а след него и олиото.Добавя се оцета и солта - ако пестото е много гъсто - добавете малко вода.Като консистенция трябва да прилича на пастет.Количеството на солта, оцета и чесъна са ориентировачни - може да сложите повече или по- малко по ваш вкус.В оригиналната рецепта оцета е обикновен, така че ако не харесвате балсамов - заменете го.
Това е - много простичко, но много вкусно;).
Благодаря на TheNMaster за рецептата:))).
Приятно похапване:)!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Сега остава шоколада и сме оформили бомбата
ОтговорИзтриванеМда, калорично си е това песто, не му е нужен шоколад, за да стане на бомба:))).Иначе комбинацията шоколад и ядки ми е любима;).
ОтговорИзтриване