понеделник, 17 януари 2011 г.
Надупени картофи
Въпреки смешното си име тези картофи са много вкусни и са много подходяща, макар и непретенциозна гарнитура към ред основни ястия.
Вече не помня от коя точно колежка за пръв път научих рецептата - те всичките правят тези картофки и май е невъзможно да се провери назад във времето коя е била първа:).
Необходими продукти:
Няколко приблизително еднакви по големина картофа - да са малки или най- много средни като големина
олио
шарена сол - или друга любима ваша подправка
В тавата, в която ще печете, се налива тънък пласт олио.Картофите се измиват добре, режат се на половинки, разрязаната страна се натърква обилно с подправки по желание и сол и картофите се редят в тавичката с овкусената страна надолу.
Пекат се на 200-210 гр, докато обекнат - аз проверявам с вилица едно от картофчетата - влиза ли вилицата без съпротивление в картофа - готово е;).
Това е - сега остава да решите какво ще е месцето, което ще прави компания на тези вкусни картофки:).
Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Наистина тези картофки са много вкусни, вкъщи ги обичаме пролетно време, когато са още млади с тънка кожица.
ОтговорИзтриванеСнимката е много апетитна, браво!
Мариета, така е, с пресните картофи е още по- вкусно:).Но и сега стават, няма да се лишаваме от тях до пролетта я:)))).
ОтговорИзтриване