Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

събота, 22 януари 2011 г.

Кашкавал на фурна


Тези дни си дадох сметка, че съм ви затрупала със сладки изкушения, и съвсем съм забравила да внеса разнообразие с нещо соленко.Е, днес смятам да поправя грешката си:).Със сигурност съм научила рецептата в готварският форум на бг- мама, но сега не мога да открия точният линк:(.Като източник ще посоча подобна рецепта, която Нора е написала и най- вероятно е на Доро.
Не зная как съм пропуснала да напиша рецептата за кашкавал на фурна в блога - преди доста време я написах в "Гответе с мен", но съм забравила да ви я покажа.Ето я :



Необходими продукти:

350 г кашкавал
1/3 пакетче масло
3 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
100 гр. шунка

Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, добавя се настърганият на едро кашкавал , шунката( нарязана на кубчета) и всичко се разбърква. С половината масло се намазва тавичката, сместа се изсипва и отгоре се слага останалото масло на малки парченца. Запича се на умерена фурна, предварително загрята, до зачервяване. По желание може да се добавят гъби.

На снимката виждате, че съдът ми е по- малък и кашкавалът ми се получи доста висок - не че стана лош, но следващият път ще го направя в по- голям съд, защото много ми хареса коричката , а в по- голям съд тя ще е в повече:))).

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

Източник

2 коментара:

  1. Sounds delicious, препоръчаха ми го няколко човека и мисля да го пробвам тези дни (:

    ОтговорИзтриване
  2. filmsinframes , хубаво става, кашкавалено:))).Дано да ти хареса!

    ОтговорИзтриване