петък, 7 януари 2011 г.
Ябълков сладкиш с карамел
Два пъти проверявах дали съм публикувала този сладкиш, и се оказа , че не съм - нямам представа как съм пропуснала да ви го представя.Чудесен е - вкусен и сочен, всичките ми приятелки имат рецептата и всички са ми много благодарни за нея.
То рецептата не е моя - на Лео е, както и други рецепти, които ще срещнете в блога ми - страхотни неща прави тя.Този сладкиш и шоколадово - бисквитената й торта са едни от най- често правените десерти у дома.Опитайте го, ще останете много доволни!
Необходими продукти:
3 яйца
2ч.ч.захар
125гр.масло
1ч.ч.брашно
4-5 големи ябълки
1 пак.бакпулвер
В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар на пухкав крем и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипва върху ябълките и се пече до зачервяване в предварително загрята на 180 гр. фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп.
Става много красив и вкусен.
Приятно похапване!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Сега, но не манияшки.Само с обич.Иначе спортното готвене води додруги резултати.А този е вкусен
ОтговорИзтриванеЛилия, пробвай сладкиша, когато имаш възможност , наистина е вкусен:).
ОтговорИзтриванеТози сладкиш,наистина е много хубав.Често го правя
ОтговорИзтриванеТака си е - много е вкусен сладкиша и не е труден за изпълнение.Радвам се, че и други го оценяват, наистина го заслужава:).
ОтговорИзтриване