Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Канелен сладкиш


Вчера се сетих, че отдавна не съм правила този вкусен сладкиш и го спретнах набързо.Рецептата е на Танита - нейният блог е един от първите, които започнах да следя, страхотни рецепти намирам там.
Сладкишът е много пухкав и вкусен, с аромат на канела и вкус на карамелена кафява захар.Лесен е за приготвяне, така че може да си го направите още днес;).

Необходими продукти :
2ч.ч брашно
1ч.ч захар
1ч.ч +2с.л. прясно мляко или половината мляко, половината течна сметана
2ч.л течна ванилия
3ч.л. бакпулвер
Щипка сол
1 голямо яйце

Топинг:
1/2ч.ч кафява захар
2ч.л канела
1/4ч.ч разтопено масло

1.В купа смесете брашното, захарта, млякото, ванилията, бакпулвера, солта и яйцето. Разбъркайте с лъжица всичко до еднородна смес, но не прекалявайте с бъркането.
2.Намаслете тавичка с размери 33х22 см и изсипете получената смес.
3.Смесете кафявата захар с канелата и поръсете с получената смес, разстланото в тавичката тесто.
4.Ако желаете може да поръсите и със счукани орехи.
5.Най-отгоре поръсете с разтопеното масло.
6.Печете в предварително загрята до 175С(350Ф) градуса фурна, около 20-25 минути.

Копирах рецептата, защото не се наложи нищо да променям в нея - много е точна.Снимката е стара, вчерашният сладкиш не дочака фотосесия:(.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

Източник

2 коментара:

  1. Изглежда адски вкусен :) и все с любими аромати!!

    Бих искала да те поканя да си вземеш една блог награда :) без ангажименти за предаване: http://angellovescooking.blogspot.com/2011/02/i-blog-awards-sharing-part-i-pomegrante.html

    Приятни почивни дни!
    Мина

    ОтговорИзтриване
  2. Мина, благодаря ти за наградата, сега ще ти отида на гости , да си я получа:))).

    Сладкишчето е чудно, опитай го ;).

    ОтговорИзтриване