Рецептата е на Джема от бг- мама - страхотен сладкиш!В оригиналната рецепта е описано как се пекат корите, аз използвах готови.Няма да ви лъжа - този десерт си е една голяма, калорична супербомба:).Иначе е лесен за приготвяне, най- трудното за мен се оказа да открия вафлени кори - надявам се вие да не срещате подобни затруднения.
Необходими продукти:
5 вафлени кори - толкова бяха в опаковката, само не ги измерих, правоъгълни са и големички, като за торта
200 гр масло
1/2 чаша мляко
200 гр xалва
300 гр шоколад
1/2 чаша заxар
В тенджера се слага млякото и маслото, като се стопи се слага захарта, халвата и шоколада. Вари се около 5 мин. Разбърква се на крем. Маже се върху корите. Отгоре се поръсва с орехи.
Това е!
Приятно тортоправене!
Източник
Аелис отдавна беше пуснала тази торта в "Гответе с мен" и все се каня да я правя. Изглежда невероятно но сигурно е голяма калорична бомба. Както и да е ще се прави то е ясно :)
ОтговорИзтриванеАбсолютно права си - рецептата присъства отдавна в "Гответе с мен", както и в любимите ми рецепти в сайта на мамите,реших, че трябва и в блога да се отчета с нея:).Наистина е бомба тортичката, но вкусът й си заслужава всяка една приета калория:)))).
ОтговорИзтриванеАууу - това ми се струва много вкусно и то :) страхотно предложение!!!
ОтговорИзтриванеГоляма е вкусотия - пак ще обикалям да издирвам вафлени кори:(.
ОтговорИзтриванеСтела, намерих си такива вафлени кори и ще правя тортата, но искам да питам каква халва използваш - тахан халва или от по меката т. нар. кафява халва. Кафявата халва съм я пробвала и знам, че се стопява, но за другата не съм сигурна. Помагай!
ОтговорИзтриванеЕлена, тахан халва използвах, с малко кафевичко беше нашарена - не зная каква е другата , за която говориш - тази беше леко ронлива такава:).Ето така изглежда, само моята беше нашарена с малко кафевичко :
ОтговорИзтриванеhttp://www.medina.bg/bg/halva/sofia/sofia/admin/files/pictures/783/783_997_365_Sofia_Halva-vanilla-packed_Halva_kestrel_food_.png