Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 14 март 2011 г.

Бисквитена торта "Оле"



Ще си кажете - поредната бисквитена торта, точно това си помислих и аз, когато попаднах на рецептата на Belinda в сайта на мамите;).Когато прочетох с какви продукти се приготвя - отново не бях изненадана, обикновена бисквитена торта с два вида крем.Но после стигнах до начина на приготвяне и разбрах, че тази торта е малко по- различна от останалите;).Правила съм доста бисквитени торти, тъй като те са много лесни за приготвяне и много вкусни - тази притежава тези две качества в комбинация с малко по- нестандартен вид;).Много вкусна торта, опитайте я:)!

Съвсем малко измених рецептата на Belinda - ще я посоча като източник , ако искате пробвайте нейният вариант, по- лека и по- малко сладка е.



Необходими продукти:

2-3 пакет4ета обикновени бисквити "Житен дар" - натрошени
2 крема "Оле" на д-р Йоткер - ванилия и шоколад
1 литър мляко
4 с.л. захар
100-150 мл. сладкарска сметана
нещо за декорация - шоколад, кокос, бонбонки - каквото ви харесва

Двата крема се разбиват с по 500 мл.студено прясно мляко, което подслаждате с по 2 с.л. захар( просто слагате захарта в млякото и разбърквате за минута, да се поразтопи) - на опаковката е указано да се разбиват с 400 мл. прясно мляко, но в рецептата е с 500. Взимате една купа за салата - стъкло или пластмаса, да е подходяща за поставяне в микровълнова фурна. Облепяте я с прозрачно домакинско фолио и започвате да редите - ред натрошени бисквити, ред крем - по 3-4 лъжици от двата крема, ред бисквити, ред крем и така, докато ви свърши крема. Леко притискате с лъжицата, докато редите, за да не остава въздух между редовете.Отгоре подреждате цели бисквити като блат и покривате купата с фолио. Следва "готвене" в микровълновата за 3-4 минути. След като изстине, охлаждате в хладилника за 12 часа. Махате фолиото, обръщата в поднос, махате и другото фолио и намазвате цялата торта с разбитата сметана. Отгоре украсявате по желание.

Това е - най-трудната част е чакането:).У дома бяхме много нетърпеливи и разрязахме тортата само след шестчасов престой в хладилника - вкусът й не пострада, много си беше вкусна, но не можеха да се режат хубави парченца, така че съветът ми е да изчакате необходимото време.

Приятно тортоправене и още по- приятно похапване!

Източник

12 коментара:

  1. Да ,това е вкусно,аз съм правила и с бисквити"закуска",пробвай следващия път :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня , и на мен ми мина през ума да я направя с бисквити "Закуска", но те са с една идея по- меки и се страхувах да не се разкашкат( ама че думичка:)))).Сега вече, след като ти си изпробвала и този вариант , ще бъда по- смела следващият път;).

    ОтговорИзтриване
  3. Аелис, искам да попитам с каква цел се слага в микровълновата и с какво да сменим тази процедура, ако микровълнова липсва? :-/

    ОтговорИзтриване
  4. petty , не знам точно каква е целта на четириминутното въртене в микровълновата:(.Може би за да се споят съставките на тортата, и да омекнат бисквитите.Може да използваш по- меки бисквити, например "Закуска" и да сложиш желатин в кремчетата - пак ще се получи с интересна форма:).Това е само идея, неизпробвана, дано не те подведа.

    ОтговорИзтриване
  5. Снощи направих тортата,но тъй като нямах бисквити я направих с бисквитени блатове/от тези готовите/.Днес я опитахме....БОЖЕСТВЕНА Е .Благодаря за чудесната рецепта

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се, че ти е харесала тортичката - и у дома я намираме за много вкусна!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, и аз се каня да направя такава торта, но съм много "боса" с микровълновата печка (ползвам я само за притопляне на яденето...) - та да питам: на каква мощност трябва да се сложи тортата там за 4 минути? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей:)!
    Моята микровълнова е с мощност 800 W, пуснах тортата за 3 минути и половина на максимална мощност.
    Успех и дано ти хареса:).

    ОтговорИзтриване
  9. Изглежда много вкусна. Снощи я направих, но нещо не се получи. Днес като я обърнах се разтече част от крема. Предполагам, че крема ми остана малко рядък или пък в микровълновата ми беше грешката. Сложих я на 4 минути, но на функцията, на която притоплям. Не знам каква е мощността. Крема завира ли в микровълновата? Моя беше направил балончета и сякаш още повече се беше втечнил от затоплянето. Пак ще я изядем, но раздробена с лъжица :)

    ОтговорИзтриване
  10. Моята микровълнова е с мощност 800 и използвах нея - жалко, че не ти е стегнала тортата:(.Може би крема е дошъл малко в повече или е бил по- течен от самото начало - по принцип тези кремчета стават доста гъсти.И престоя в хладилника е доста важен.Е, добре че е ставала за хапване с лъжица:).Ако се престрашиш пак да я приготвяш направи крема по- гъстичък и всичко ще е ок:).

    ОтговорИзтриване