понеделник, 2 май 2011 г.
Чийзкейк с вишни
Това е един наистина много вкусен десерт.Като идея използвах чийзкейка на Pina от бг- мама, но се наложи да променя основата - останалата част от рецептата си е нейна:).Това, което прави този чийзкейк толкова вкусен, е всъщност крема , познат повече като " кремът на Лабрекс".Много ми хареса това кремче, и занапред ще го ползвам за направата на сладкиши и торти.
И още едно нещо, което ще ви накара това да е следващият ви десерт - този чийзкейк е без печене, от любимите ми:).Става лесно и му е нужен съвсем малък престой в хладилника:).
Не успях да снимам чийзкейка цял - бях забравила да заредя батерията на фотоапарата, а никой не искаше да чака:).Надявам се и в този си вид да ви хареса:)!
Необходими продукти:
За основата:
1 пакет чаени бисквити - използвах "Еверест" с масло,220 гр.
90-100 гр.меко масло
2 с.л. прясно мляко
За крема:
125 гр. крема сирене
400 гр. заквасена сметана
1 крем "Оле" на д-р Йоткер, ванилия
1 к.ч.пудра захар - моята е с вместимост 80 мл.
За заливката:
1/2 бурканче сладко от вишни
Бисквитите натрошете на ситно - сложих ги между два пласта хартия за печене и минах няколко пъти с точилката, тази идея взех от Pep-4o;).Разтопеното масло се смесва с тях,добавят се двете супени лъжици прясно мляко и с така получената смес се покрива дъното на форма с откопчаващи се страни с диаметър 26 см..Остава се в хладилника за 30 мин..
През това време може да приготвите крема.
Смесете крема сиренето, заквасената сметана и крем "Оле", както е на прах, от пакетчето, добавете пудрата захар и разбийте с миксер до хомогенна смес.
Извадете формата от хладилника, нанесете крема върху основата, заравнете го - доста е плътен.Приберете в хладилника за още 2-3 часа, след това го украсете с вишневото сладко преди поднасяне и си отрежете парченце в красива чинийка - тя ще е чудесно допълнение към този наистина вкусен десерт.
Редактирам се, за да допълня впечатленията си от чийзкейка на следващият ден - все така вкусен си е, но видът му не е така апетитен, тъй като сладкото е попило в крема.Ако искате освен вкусен и красив чийзкейк , моят съвет е да заливате всяко парченце със сладко преди поднясянето.
Приятно готвене и още по-приятно похапване!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда много, много вкусно!
ОтговорИзтриванеА как обичам сладко от вишни... Мммм!!!
Илианка, благодаря ти!Чийзкейка може и с друго сладко да се направи, но си мисля, че точно това от вишни много си отива с вкуса на кремчето:).
ОтговорИзтриванеКато любителка на чийзкейкове планирам и вариант с вишни, благодаря ти, че ми напомни.
ОтговорИзтриванеТвоят изглежда страхотно,поздравления!
Мариета, и аз съм им фен на чийзкейковете - само не съм се престрашила да пробвам някой с печене, все лесното избирам:))).
ОтговорИзтриванеС нетърпение ще очаквам рецептата на твоя чийз;).
Аелис, стахотна е рецептата, вече го направих и отлежава в хладилника, напоследък все правих този с печене на Йоли с ягоди, и търсих такава по-бърза рецепта. Направо ми четеш мислите, затова харесвам твоите рецепти-лесни ,бързи и мнооооооого вкусни:))))
ОтговорИзтриванеZaza, много си бърза:).Много ме зарадва поста ти:).И след като похвали чийза на Йоли - ще го направя при първа възможност!
ОтговорИзтриванеАелис,много тача този крем,но не съм го прилагала към чийзове.И аз ги обичам много,но винаги в печен вариант!Пробвай,не е никак трудно,а вкуса е съвсем различен!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер ти пожелавам!
Еликсир, и на мен много ми хареса кремчето - за първи път го пробвам.Чудно си отива с бисквитеният блат.Непременно ще пробвам чийзкейк с печене - даже съм си набелязала няколко:))).
ОтговорИзтриванеМного ми хареса рецептата,непременно ще го направя,до сега не съм правила такъв крем,ще видя как ще реагират във вкъщи!
ОтговорИзтриванеНели, много е вкусно кремчето - дано и на теб ти хареса:)!
ОтговорИзтриванеОх, това може ли да го опитам ... ЦЯЛОТО :))???
ОтговорИзтриванеУникална комбинация от вкусове, Аелис- и адски любима!! Браво :)
Мина,бих те почерпила, ако можех:))).Благодаря ти много за хубавият коментар!
ОтговорИзтриване