Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

четвъртък, 14 юли 2011 г.

Пълнени тиквички със сирене и царевица


Вкъщи тиквичките се предпочитат най- вече пържени,но се случва да попадна и на други рецепти с тиквички, които да се харесат у дома - тази е точно такава, както и гратин с тиквички.
За нея научих от готварският форум "Поверително в кухнята" , препоръча я Брида - ще посоча като източник линка, който тя е дала - рецептата е на Бейби и е публикувана във "Веселият готвач".



Необходими продукти :

4 бр. тиквички
1 глава лук
олио
200 г сирене
царевица от консерва
копър



Тиквичките разрежете на 2 по дължина и ги бланширайте за 3 минути в кипяща вода. Изваждете ги, оставете ги десетина минути да се охладят и ги издълбайте като лодки. Нарязания на ситно лук запържете в олиото, след което се прибавя вътрешната част на тиквичките - нарязана на ситно. Сместа се задушава за 5 минути. В подходящ съд смесете сиренето, копърът, яйцето, запържената вътрешност на тиквичките и лукът, а накрая и царевицата. Тиквичките напълнете с тази смес, наредете ги в намаслена тава, добавете съвсем малко вода на дъното на тавичката и ги запечете във фурната до златисто.

Това е рецептата, но ми се иска да добавя още нещо - не сервирайте тиквичките веднага след като ги изкарате от фурната - когато са горещи не може да се усети вкусът им.Сервирайте ги 15- 20 мин. след приготвянето, когато са приятно топли - тогава се усеща колко са вкусни.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

Източник

7 коментара:

  1. Аелис,представила си нещо много любимо и супер вкусно!Правя ги същите,но без царевицата,отгоре накрая слагам и по парче кашкавал за разкош,а в тавичката-доматен сос!
    Трябва да пробваме и с царевица,ние я обичаме и ще ни хареса!

    Поздрави от мен,мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Аелис, обичам да приготвям тиквички и всеки път внимателно чета предложените рецепти. Твоето предложение днес е изключително вкусно, някои ястия действително са по-вкусни леко изстинали, та дори студени.
    Благодаря ти за прекрасната и вкусна рецепта!:-))))
    Хубав петъчен ден и усмивки и слънце за уикенда!:-))))

    ОтговорИзтриване
  3. Привет Аелис!

    Аз не хапвам почти месо (много рядко рибка) и тази рецепта е точно за мен! И у дома основно се хапват пържени така, че тази рецепта е добре дошла! Благодаря, че сподели това предложение!

    Поздрави и прекрасен летен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Еликсирче, видях ги аз тиквичките в твоя блог, много вкусни изглеждаха и веднага си казах, че много приличат на тези - само царевицата и дом. сок ги различават:).Ако не се лъжа, твоите не се бланшираха, и когато четох рецептата ти си казах, че съм се "минала", като съм бланширала моите, можело е да си го спестя:))).Дано ви харесат с царевица:).
    Усмихнат ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. Мони, много си права - когато за първи път приготвях лазаня я започнахме веднага след изваждането от фурната и не ми хареса особено.Когато си сложих второ парче обаче, след 15-20 мин., си казах, че това е едно от най- вкусните ястия , които съм опитвала:))).Наистина е важно кога се сервира едно ястие - някои неща са по- вкусни току- що приготвени, други - леко отлежали:).

    ОтговорИзтриване
  6. Леви, то и на мен не ми се хапва месо в тези горещини - затова обърнах по- голямо внимание на тиквичките:))).
    Прекрасен ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно изглеждат, Аелис! Ще ги пробвам някой път :)

    ОтговорИзтриване