Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

петък, 15 юли 2011 г.

Топъл сандвич с халва


Миналият ден попаднах на една чудесна рецепта, озаглавена Шоколадови панини и веднага полюбопитствах що за чудо е това.Тя стана повод да си харесам още много неща от блога "Кулинарни страсти":).
Та оказа се, че Шоколадовите панини са топли сандвичи с плънка от шоколад и рецептата е на къщовницата Гейл , чиято фраза "Винаги има място за десерт" ми е любима:))).Сигурно и вие сте попадали на "Сладки приказки" и като мен сте си харесали безброй сладки изкушения.Пропуснала съм предаването, в което тя показва как приготвя шоколадовите панини, много се радвам, че Ilio не го е пропуснал и ме зарадва с тази рецепта преди два дни, в момент, в който се чудех какъв точно десерт да си спретна за десетина минути.Та отидох в кухнята и след половин час бях доволна и сита:))).Много ми хареса този сандвич - че как иначе, нали главно действащо лице в него е шоколадът:))).
Вчера ми хрумна да експериментирам - направих абсолютно същият сандвич , само където замених шоколада с халва- какво да ви кажа, много, много вкусно!!!Искам да уточня, че хубава тахан халва, като онази от едно време, се намира трудно - една такава, на конци, която се размеква апетитно, оставена на стайна температура;).Имам късмет, защото намирам такава, дано и вие успеете:))).



Необходими продукти :

2 филии хляб
краве масло
тахан халва

Пуснете фурната да загрява на 200 гр..Намажете с масло първата филийка и я сложете с намазаната страна НАДОЛУ върху тавичката, в която ще печете сандвича. Отгоре натрошете халвата. Намажете и втората филийка с масло и я сложете върху натрошената халва с маслото НАГОРЕ. Така образувалият се "сандвич" може да се препече и на тостер (ако разполагате с такъв), но по рецепта се слага в добре загрята фурна за 6-8 мин., след което внимателно се обръща и се оставя за още 5, за да се препече и от другата страна - аз пекох сандвича на 190 гр. с вентилатор и не се наложи да го обръщам, беше се зачервил много апетитно и от двете страни.

Това е - резултатът е вкусен сандвич с хрупкава маслена коричка и плънка от топяща се халва - разкош!!!Да ви покажа и варианта с шоколад - същата вкусотия е :))).



Ще напиша и едно оправдание за снимките - снимах сандвича с халва, но снимката не показваше колко апетитно се е разтопила, това се видя чак след като си гризнах от него:).Та като усетих колко е вкусен , си казах , че си заслужава да ви покажа как изглежда "отвътре":))).

Само да кажа, че методът с намасляването на филийките ползвам и за тостера, когато правя обикновени сандвичи с кашкавал - стават страхотни, когато филийките са намазани с масло от външната страна.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!!!

Източник

19 коментара:

  1. Ехейййй, Аелисче, ама си бърза днес.:-)))
    Отново ни изненадваш приятно с това си предложение! Бързо, лесно, вкусно! Особено за този сезон спестяването на време около печката си е истински плюс.:-)))
    Хубав, спокоен и усмихнат петък ти желая най-сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  2. Мони, сега намерих малко свободно време, та написах две рецепти - иначе и за една не ми стига:).Мда, много са лесни тези сандвичи, а са толкова вкусни....
    Усмихнат ден и от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз ще се съглася с Мони- бързо, лесно и вкусно!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Жани , така си е:))).Това е един десерт, който ще приготвям без да се налага да си припомням как точно беше рецептата и да надничам в блога през няколко секунди:))).
    Приятен ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  5. Тези дни съм се пристрастила към препечените във фурна филийки с нещо солено отгоре :),сега ще допълня и със сладко такова!
    Благодаря за идеята,Аелис!
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  6. vesi4ka , и аз много обичам филийки с разни неща отгоре, запечени на фурна:).
    Хубав и усмихнат ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  7. Радвам се, че предложението ми те е вдъхновило. Халвата е един от любимите ми десерти и може да си сигурна, че ще опитам и този вариант на панините. Приятен и прохладен уикенд :))

    ОтговорИзтриване
  8. Аелис,Аелис,пак десерти при теб,скъпа!Ах,как ти завиждам,че не им прощаваш изобщо!
    Чудно хрупкаво изглеждат филийките,и най-важното,са спасителен сал,когато аха да се удавиш от мерак за нещо сладичко!

    Поздрави и вкусен ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересно предложение отново, Аелис! Сандвич с халва не би ми хрумнало да направя, макар че съм чувала за такъв. Много апетитни снимки, замислих се.. наистина ще ми развалите фигурата ;)
    Весел ден! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ilio , много са хубави и с шоколад, и с халва - благодарна съм ти за тази рецепта, защото у дома е престъпление да останем без десерт:).Тези твои панини ще спасяват положението, когато съм имала други задачи през деня:))).

    ОтговорИзтриване
  11. Еликсир , десертите са ми слабост - мога да пропусна салатата, понякога и основното, но десерта - никога:))).Хубави са панините, пробвай ги някой път.
    Приятен и прохладен ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  12. Мария , когато бях малка в детската градина ни даваха за закуска филийки, намазани с масло и халва - любими ми бяха:))).Панините са още по- вкусни, защото филийките са с хрупкава маслена коричка.
    Весел ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  13. Аелис, страхотна идея! Мислех си, че аз съм единсвения човек, който яде халва в/у филийка с масло. На познатите, с които съм споделяла, са ми казвали, че съм неспасяем случай. Сега ще съм спокойна, че има и други като мен. Аз по принцип си ги ям сурови, но сега със сигурност ще опитам и по твоята рецепта!Браво за чудесната идея !
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  14. ByBy , много обичам халва - много хубава баница става с нея, и на филийка е чудна:).Пробвай и този вариант - най- вероятно ще го оцениш подобаващо, след като обичаш халва като мен:).
    Хубава и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  15. Показах рецептата на моя мъж и той сподели,че като малък това е било едно от любимите му сладки неща,но без да е печен!Беше много впечатлен и го върна назад във времето!С удоволствие ще го направя и ще споделя със снимки.Благодаря за рецептата и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  16. Катерина, ще му хареса сандвича, ще видиш:))).
    Хубав уикенд и на теб!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Eто идея за утрешната закуска на децата - Аелис, благодаря, че я сподели, предчувствам сладостния вкус в устата си...за халвата си права, и аз вече съм се спряла само на една марка.
    Хубава неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
  18. Мариета, дано им хареса сандвича на дечицата ти!
    Хубава неделя и на теб!

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте,
    може ли да ми кажете марка на хубава халва?

    ОтговорИзтриване