петък, 12 август 2011 г.
Капрезе Панини
Тези дни не готвя много - правя десерти, но основното ни е почти винаги " нещо набързо".Когато видях рецептата на тези панини се зарадвах, защото изглеждаха точно по мой вкус - обичам сандвичи, обичам и салата Капрезе,така че пристъпих към действие:).Побългарих рецептата, тъй като у дома моцарелата не се харесва, но вие може да си приготвите панините по оригиналната рецепта, която ще посоча като източник.
Необходими продукти :
4 филии тостерен хляб
2 домата, нарязани
сирене
пресен или сушен босилек
1-2 с.л. зехтин
1-2 супени лъжици балсамов оцет - пропуснах го, бях си го приготвила ,но забравих да го сложа:)
Използвах домашно приготвен хляб за сандвичите, но тостерният ще е по- удобен в случая. Разрежете филийките по диагонал, получават се осем триъгълника. Четири от тях поръсете със зехтина , сложете равни количества от нарязаните домати, нарязаното на парчета сирене и босилек. Поръсете с балсамов оцет , може да добавите и черен пипер на вкус- аз не го направих, че не е подходящ за малката ми дъщеря. Покрийте с останалите четири триъгълника хляб, за да формират четири сандвича. Сандвичите се запичат в контактен тостер - аз ги намазах с малко масло от външната страна.Най - вероятно ще станат и запечени във фурната, ще пробвам и там.
Дайте си почивка днес, не гответе, а довечера зарадвайте семейството си с тези вкусни панини:).
Приятно разпускане и още по- приятно похапване!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Както съм гладна, ако бяха пред мен панините щях да ги изям на един дъх!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Жани, точно за гладни хора са тези симпатични сандвичи:))).Макар че дори и когато съм сита, замирише ли ми на препечен хляб с масло - нападам:))).
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Ехаа! Чуден сандвич!! Още днес ще го пробвам, супер идея, Аелис!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прекрасен ден! :)
Мария, това е още едно нещо, което харесвам при сандвичите - решаваш и ги правиш, лесно, бързо и вкусно:).На мен дори не ми се наложи да слизам до магазина:).
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден и на теб!
Винаги стават вълшебни сандвичите, когато са запечени по този начин, намазани с малко масълце)
ОтговорИзтриванеАз ги правя в хубав тиган!
А твоята идея е прекрасна!
Хубав уикенд, Аелис!
Дани, наистина ще станат и в тиган:).Мда, сандвичите с плънка вече само така ги правя - намазани с масло от външната страна, стават с хрупкава маслена коричка, вкусотия:).
ОтговорИзтриванеХубав уикенд и на теб!
Свежо и леко Аелис!Чудесна идея!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеКАТЕРИНА , благодаря!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Чудесни са! Дъщеря ми им е майстор!:)
ОтговорИзтриванеМного вкусно ми звучат и изглеждат :)
ОтговорИзтриванеПоздравления за бързата рецепта :)
traiana , браво на дъщеря ти:).
ОтговорИзтриванеfedora ,благодаря!
Хубав уикенд!
Наскоро ядох такъв купешки сандвич, но твоят изглежда в пъти по-вкусно
ОтговорИзтриванеКалина,всичко домашно приготвено е по- вкусно от купешкото:).Бях ти на гости и знам, че и у вас е по- вкусно отколкото в ресторант - много неща ще си харесам от блога ти, предчувствам го:).
ОтговорИзтриванеО,непременно ще те послушам за последното,Аелис!
ОтговорИзтриванеБързите рецепти са ми номер едно в списъка,че и аз рядко имам време за нещо по-връткаво!
Благодаря за споделената рецепта!
Хубава неделя ти пожелавам!
Еликсирче, все сме навън в това хубаво време, не остава възможност да приготвя нещо "по- така" :).Но и ястията "набързо" си имат своя чар, ще се възползвам максимално от тях през лятото:).
ОтговорИзтриванеПрекрасна неделя и на теб!
Намини да си получиш наградата..
ОтговорИзтриванеЖани, идвам ти на гости незабавно:).
ОтговорИзтриване