Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

неделя, 18 септември 2011 г.

Плодова пита и една награда



Това е един чудесен плодов сладкиш - вкусен и лек, с нежен аромат на масло и плодове.
Рецептата е на Тони( леля Ог) от "Гответе с мен" - направила със си папка с нейни рецепти, които ще пробвам една по една, защото всичките ми звучат мноооого вкусно!!!
Правила съм и други подобни сладкиши, но този направо ме грабна с вкуса си - доста парчета дегустирах, докато установя, че ще се наложи да си замразя плодове във фризера специално заради тази плодова пита:))).
Това е от онези лесни за приготвяне десерти, за които дори не ви е нужен миксер, просто разбърквате всичко, подреждате отгоре плодовете, печете и готово - ще зарадвате приятелка на следобедното кафе:))).Гарантирам ви, че ще си тръгне от вас с рецепта:))).

Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.чаша захар
1 пакетче от 125 гр. ( може и 2/3 ) поразтопено масло
3/4 ч. чаша хладко пр. мляко
2 ванилии - използвах една капсулка течна ванилия на доктора
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
плодове по избор - вишни , сливи , праскови , кайсии , круши, ябълки( използвах праскови)
галета

Яйцата се разбъркват със захарта, не е необходимо да ползвате миксер, просто ги разбъркайте. Добавете маслото, прясното мляко и ванилията и отново разбъркайте.Най- накрая добавете пресятото брашно с размесеният в него бакпулвер- получава се тесто малко по- гъсто от кексово.
Сместа се изсипва в тавичка или форма с диаметър 26 см., предварително намазнена и набрашнена.Заравнява се.
Плодовете нарежете на парченца с големината на череша, оваляйте ги в галетата и ги наредете отгоре върху сместа.Пече се в предварително загрята на 180 гр. фурна.Готовата плодова пита може да се поръси по желание с пудра захар, но и чистичка е много вкусна.

Това е всичко, отрежете си парченце:).

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

Да се похваля и с наградата си от Кали :


Разгледайте блога й, само каква торта има там.....
Кали, мила, благодаря ти от сърце за наградата!!!

26 коментара:

  1. Честита награда, Аелис!
    Няма спор за сладкиша.Това е любимото ми тесто, на което притурям каквото ми дойде и пека във всякакви форми и формички.Пък и лесничкооооо...
    Хубава неделя и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Вили, подозирах аз, че това тесто е доста известно - много е вкусно, наистина:). И аз възнамерявам да пробвам да сложа и други неща отгоре - например локум и орехи:).

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна идейка и с малко налични продукти! Още днес ще я спретна:) Честита ти наградка!

    ОтговорИзтриване
  4. Траяна, радвам се, че ти е допаднала рецептата - дано да ти хареса!
    Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Аелис страхотно звучи.След крема с бисквитки ОРЕО това ще опитам.

    ОтговорИзтриване
  6. Аелис,добре дошла отново!Отпочинала и с нови сили,да ни радваш с присъствието и хубавите си рецепти!
    Много ми хареса сладкиша,насладих му се с чаша кафе в ръка!
    Прегръдки и хубава вечер:)

    ОтговорИзтриване
  7. Добре си се завърнала, Аелис!
    Много апетитно сладкишче си направила!
    Снимките от Созопол са много слънчеви и пълни с морско настроение. Подействаха ми много положително :)) Имаш чудесно семейство!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Честита награда, много апетитен сладкиш представяш :))))))))))))
    Весела и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. blqsak , кремчето става разкошно!Надявам се и то , и сладкиша да ти харесат:).

    КАТЕРИНА,благодаря ти за милото посрещане!След малко ти идвам на гости да видя какви вкусотии си творила, докато ме нямаше:).

    Ели, радвам се, че морските снимки са те заредили с положителни емоции:).И на теб ще гостувам, много имам да наваксвам:).

    ОтговорИзтриване
  10. Жани, благодаря!!!
    Успешна и всмихната седмига и на теб!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотно изглежда сладкишът!Искам да го опитам още днес!Имам въпрос по рецептата:
    1 пак.масло = 125 г или 250 г?

    ОтговорИзтриване
  12. Аелис,добре завърнала се сред нас!
    И то как-със страхотен сладкиш,плодов при това!Много обичам подобни!

    Пожелавам ти хубава есен и уютна неделя!

    ОтговорИзтриване
  13. От 125 гр., благодаря ти, че ми обърна внимание, ще го отбележа в рецептата:).

    ОтговорИзтриване
  14. Еликсирче, благодаря ти:)!
    Прекрасна неделя и на теб!

    ОтговорИзтриване
  15. Аелис, честита ти награда:) Сладкишът звучи много съблазнително! У нас този род сладкиши многоооого вървят!

    ОтговорИзтриване
  16. Lulu , благодаря!И у дома сме големи фенове на подобни сладкиши:).
    Поздрави и чудесна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  17. Аелис завръщаш се с много хубаво предложение. Надявам се, че сега ще ни радваш редовно с твоите предложения.
    Хубава нова седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  18. Деси, благодаря ти!
    Ако приготвя нещо сполучливо и вкусно - веднага ще го споделя:).
    Хубава нова седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  19. Аелис, добре си дощла!
    Свежа, отпочинала и готова за кулинарни подвизи:)
    Рецептата е чудесна!

    Сърдечни поздрави и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване
  20. Леви, благодаря!Толкова е хубаво, когато се завърнеш отнякъде да има кой да те посрещне:))).
    Поздрави и чудесна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  21. Аелис,това е един от любимите ни сладкиши у дома!Наслаждавам му се с чаша чай.Добре дошла след приятната отпуска и честита награда!Очаквам новите ти кулинарни изненади!Топла и слънчева есен ти пожелавам и усмихната нова седмица!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  22. Бети,права си - много ще му отива чаша ароматен чай:).
    Поздрави и усмихнат следобед!

    ОтговорИзтриване
  23. Добре дошла и честита награда!
    Стела,направих сладкиша с праскови.Сипах си чаша с какао и няколко парченца дегустирах с него.Вкусен стана...
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  24. Живче, радвам се, че ти е харесал сладкиша - следващият път и аз ще го дегустирам с чаша какао:).
    Приятни почивни дни и на теб!

    ОтговорИзтриване
  25. Аелис, благодаря за милите думи, за мен беше наистина чест да споделя награда с такъв прекрасен кулинар!
    Сладкишът е страхотен - пухкав и лек изглежда.

    ОтговорИзтриване
  26. Кали , такъв си е, пухкав, лек и плодов:).А на наградата много й се радвам:))).
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване