неделя, 18 септември 2011 г.
Плодова пита и една награда
Това е един чудесен плодов сладкиш - вкусен и лек, с нежен аромат на масло и плодове.
Рецептата е на Тони( леля Ог) от "Гответе с мен" - направила със си папка с нейни рецепти, които ще пробвам една по една, защото всичките ми звучат мноооого вкусно!!!
Правила съм и други подобни сладкиши, но този направо ме грабна с вкуса си - доста парчета дегустирах, докато установя, че ще се наложи да си замразя плодове във фризера специално заради тази плодова пита:))).
Това е от онези лесни за приготвяне десерти, за които дори не ви е нужен миксер, просто разбърквате всичко, подреждате отгоре плодовете, печете и готово - ще зарадвате приятелка на следобедното кафе:))).Гарантирам ви, че ще си тръгне от вас с рецепта:))).
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч.чаша захар
1 пакетче от 125 гр. ( може и 2/3 ) поразтопено масло
3/4 ч. чаша хладко пр. мляко
2 ванилии - използвах една капсулка течна ванилия на доктора
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
плодове по избор - вишни , сливи , праскови , кайсии , круши, ябълки( използвах праскови)
галета
Яйцата се разбъркват със захарта, не е необходимо да ползвате миксер, просто ги разбъркайте. Добавете маслото, прясното мляко и ванилията и отново разбъркайте.Най- накрая добавете пресятото брашно с размесеният в него бакпулвер- получава се тесто малко по- гъсто от кексово.
Сместа се изсипва в тавичка или форма с диаметър 26 см., предварително намазнена и набрашнена.Заравнява се.
Плодовете нарежете на парченца с големината на череша, оваляйте ги в галетата и ги наредете отгоре върху сместа.Пече се в предварително загрята на 180 гр. фурна.Готовата плодова пита може да се поръси по желание с пудра захар, но и чистичка е много вкусна.
Това е всичко, отрежете си парченце:).
Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Да се похваля и с наградата си от Кали :
Разгледайте блога й, само каква торта има там.....
Кали, мила, благодаря ти от сърце за наградата!!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Честита награда, Аелис!
ОтговорИзтриванеНяма спор за сладкиша.Това е любимото ми тесто, на което притурям каквото ми дойде и пека във всякакви форми и формички.Пък и лесничкооооо...
Хубава неделя и успешна нова седмица!
Вили, подозирах аз, че това тесто е доста известно - много е вкусно, наистина:). И аз възнамерявам да пробвам да сложа и други неща отгоре - например локум и орехи:).
ОтговорИзтриванеЧудесна идейка и с малко налични продукти! Още днес ще я спретна:) Честита ти наградка!
ОтговорИзтриванеТраяна, радвам се, че ти е допаднала рецептата - дано да ти хареса!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден!
Аелис страхотно звучи.След крема с бисквитки ОРЕО това ще опитам.
ОтговорИзтриванеАелис,добре дошла отново!Отпочинала и с нови сили,да ни радваш с присъствието и хубавите си рецепти!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса сладкиша,насладих му се с чаша кафе в ръка!
Прегръдки и хубава вечер:)
Добре си се завърнала, Аелис!
ОтговорИзтриванеМного апетитно сладкишче си направила!
Снимките от Созопол са много слънчеви и пълни с морско настроение. Подействаха ми много положително :)) Имаш чудесно семейство!
Поздрави!
Честита награда, много апетитен сладкиш представяш :))))))))))))
ОтговорИзтриванеВесела и усмихната нова седмица!
blqsak , кремчето става разкошно!Надявам се и то , и сладкиша да ти харесат:).
ОтговорИзтриванеКАТЕРИНА,благодаря ти за милото посрещане!След малко ти идвам на гости да видя какви вкусотии си творила, докато ме нямаше:).
Ели, радвам се, че морските снимки са те заредили с положителни емоции:).И на теб ще гостувам, много имам да наваксвам:).
Жани, благодаря!!!
ОтговорИзтриванеУспешна и всмихната седмига и на теб!!!
Страхотно изглежда сладкишът!Искам да го опитам още днес!Имам въпрос по рецептата:
ОтговорИзтриване1 пак.масло = 125 г или 250 г?
Аелис,добре завърнала се сред нас!
ОтговорИзтриванеИ то как-със страхотен сладкиш,плодов при това!Много обичам подобни!
Пожелавам ти хубава есен и уютна неделя!
От 125 гр., благодаря ти, че ми обърна внимание, ще го отбележа в рецептата:).
ОтговорИзтриванеЕликсирче, благодаря ти:)!
ОтговорИзтриванеПрекрасна неделя и на теб!
Аелис, честита ти награда:) Сладкишът звучи много съблазнително! У нас този род сладкиши многоооого вървят!
ОтговорИзтриванеLulu , благодаря!И у дома сме големи фенове на подобни сладкиши:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и чудесна неделна вечер!
Аелис завръщаш се с много хубаво предложение. Надявам се, че сега ще ни радваш редовно с твоите предложения.
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ти желая!
Деси, благодаря ти!
ОтговорИзтриванеАко приготвя нещо сполучливо и вкусно - веднага ще го споделя:).
Хубава нова седмица и на теб!
Аелис, добре си дощла!
ОтговорИзтриванеСвежа, отпочинала и готова за кулинарни подвизи:)
Рецептата е чудесна!
Сърдечни поздрави и уютна вечер!
Леви, благодаря!Толкова е хубаво, когато се завърнеш отнякъде да има кой да те посрещне:))).
ОтговорИзтриванеПоздрави и чудесна нова седмица!
Аелис,това е един от любимите ни сладкиши у дома!Наслаждавам му се с чаша чай.Добре дошла след приятната отпуска и честита награда!Очаквам новите ти кулинарни изненади!Топла и слънчева есен ти пожелавам и усмихната нова седмица!Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеБети,права си - много ще му отива чаша ароматен чай:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат следобед!
Добре дошла и честита награда!
ОтговорИзтриванеСтела,направих сладкиша с праскови.Сипах си чаша с какао и няколко парченца дегустирах с него.Вкусен стана...
Приятни почивни дни!
Живче, радвам се, че ти е харесал сладкиша - следващият път и аз ще го дегустирам с чаша какао:).
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни и на теб!
Аелис, благодаря за милите думи, за мен беше наистина чест да споделя награда с такъв прекрасен кулинар!
ОтговорИзтриванеСладкишът е страхотен - пухкав и лек изглежда.
Кали , такъв си е, пухкав, лек и плодов:).А на наградата много й се радвам:))).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!