Преди доста време видях рецептата на торта с Нутела в блога на Вероника - много ми се прииска да я направя и я добавих в дългият списък с рецепти, на които им предстои да бъдат реализирани:).Сетих се аз за рецептата, открих я и преминах към изпълнение - само че в процеса на правенето й се наложи да направя доста изменения и като че ли в крайна сметка се получи една съвсем различна торта.Това да не ви спира - много вкусна стана:))).Все пак ще посоча тортата на Вероника като източник по две причини -първо - основната идея си е нейна и второ- може да ви се прииска да направите точно нейният вариант, без моите промени:).
Необходими продукти:
2 пакетчета италиански бишкоти ( в големия пакет са 4 )
125 гр. крема сирене
200 гр. заквасена сметана
300 грама сладкарска сметана
пудра захар на вкус
300 грама течен шоколад - използвах Нукрема
прясно мляко за сиропиране на бишкотите + 1 капсула есенция ром
за топинга :
50 гр. натурален шоколад
4 супени лъжици прясно мляко
20 грама краве масло
Разбъркайте сладкарската сметана, докато стане на много гъст сняг .
В отделен съд разбъркайте крема сиренето с две супени лъжици пудра захар, добавете заквасената сметана, след нея и течният шоколад и разбъркайте добре.Прибавете полученият крем към разбитата сладкарска сметана и отново разбъркайте докато всички съставки се смесят идеално
Смесете млякото с есенцията ром и започнете да сиропирате първия пакет бишкоти .
Сиропирайте ги много добре и ги подредете да образуват първия ред на тортата - не е задължително да са плътно една до друга, и да има малко разтояние между бишкотите - няма проблем .
Изсипете половината крем върху първия пласт бишкоти .
После сиропирайте второто пакетче бишкоти и го подредете върху крема . Върху тях изсипете останалия крем .
Приберете тортата в хладилника .
Пригответе шоколадовият топинг, като смесите продуктите и ги разтопите на котлона на слаба степен .
След като е готов , изчакайте малко топинга да се охлади леко и го разпределете върху тортата с тънка приставка на шприц - имам шприц, но в случая използвах найлонов плик - сложих топинга в него, отрязах микроскопична дупчица в единият ъгъл на плика и започнах да рисувам върху тортата, получи се нещо като решетка:) .
Оставете тортата пак в хладилника да се охлади за няколко часа и после нападайте:))).
Приятно тортоправене и още по- приятно похапване!!!
Източник
понеделник, 26 септември 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много интересно звучи това кремче. Записвам си го в моя списък с рецепти и ще го направя :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Ели, дано да ти хареса - на мен много ми се услади:).
ОтговорИзтриванеХубав ден и на теб!
Много лесна и обещаващо вкусна торта,Аелис!
ОтговорИзтриванеКремчето ми допада като състав,харесвам го!Получила се е една много лека торта,точно по мой вкус!
Хубав ден пожелавам!:)
Еликсирче, знаех си, че ще я оцениш тази тортичка - с теб имаме сходни вкусове:).
ОтговорИзтриванеХубав ден и на теб!
Али,тортичката е страхотна!
ОтговорИзтриванеЛесна и вкусна,както обещават съствките!
Все обичани от нас продукти!
Ще пробвам и аз!
Хубав ден!
Прегръдки:)
Катерина, благодаря ти!Точно такава е тортичката - лесна и вкусна:))).
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден и на теб!
Приготвяла стм тортата на Вероника безброи пъти. Бърза, лесна и умопомрачаващо вкусна! Вярвам, че и твоят вариант не отстъпва с нищо по вкусови качества! Ще го пробваме в най-скоро време.
ОтговорИзтриванеДеси, най- вероятно в близко бъдеще и аз ще направя тортата точно по рецептата на Вероника:).Сигурна съм , че ще е много вкусна, аз съм й фен:).Дано ти хареса и този вариант!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден!
Колко изкусително и непретенциозно изглежда, не бих могла да й устоя. Напомня ми на шоколадов чийзкейк. Като прочетох заглавието, Торта с течен шоколад, ведага наострих уши :)))
ОтговорИзтриванеСърдечни прегръдки и много усмивки!
Аелис, рано, рано сутринта разбуди шоколадовото чудовище в мен ! Много вкусна изглежда тортата, слагам я и аз в графата с рецепти за изпробване.
ОтговорИзтриванеА сега отивам да закусвам... филийка с много течен шоколад ! :))
Жани , то кремчето и за чийз може да се ползва, нали има крема сирене в него:).Чудесна идея ми даде:))).
ОтговорИзтриванеByBy, и върху мен думичката "шоколад" има магическо въздействие:))).
Момичета, благодаря ви за хубавите коментари!!!
Прекрасен ден ви пожелавам!!!
Ще се пробва,обезателно :)
ОтговорИзтриванеblqsak , дано ти хареса:).
ОтговорИзтриванеСтрахотна торта, веднага влиза в графа любими и при първа възможност ще я пробвам.
ОтговорИзтриванеПоздарви!
Елена, благодаря ти:).Ще се радвам да споделиш впечатления, ако ти се отвори възможност да я направиш:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Звучи обещаващо:)
ОтговорИзтриванеЩе си я запиша!
Благодаря ти много!
Прегръдки!
Чудна торта се е получила! за вкуса въобще и не се съмнявам:) Правих и сладкиша ти с плодове-прекрасен!
ОтговорИзтриванеМъхче, хубава е тортичката:).Прегръдки и за теб!!!
ОтговорИзтриванеТраяна, радвам се , че плодовият сладкиш ти е харесал:).
Правя , подобен крем ,но без крема сирене .Този сигурно е още по-вкусен :) Ще трябва да опитам и твоя вариант.
ОтговорИзтриванеНели, и аз правя една тортичка с крем от течен шоколад и заквасена сметана, без крема сирене - и тя става много вкусна, ето линк :
ОтговорИзтриванеhttp://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
И тя става много вкусна;).
Поздрави и прекрасен ден!
Красота!! Чудно продължение на моите бишкоти! :) Аелис, твоето местенце без съмнение е едно от любимите ми!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Мария, благодаря ти за милите думи!И аз се чувствам много уютно , когато ти идвам на гости - един чуден сладкиш видях там само преди минутка:).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Днес се записах и аз с тази торта, приготвих я за Рожденния си ден и се надявам да очаровам почерпените. :) Крема е наистина много лек, аз правя подобен, но без т.шоколад и сметаната.
ОтговорИзтриване