събота, 8 май 2010 г.
Тутманик
Този тутманик е по рецепта на Милица Божинова , много е вкусен :
Необходими продукти :
за тестото:
4 яйца
1 с.л. олио
няколко капки оцет
щипка захар
щипка сол
1 кубче мая
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч. пресно мляко
брашно
за плънката:
сирене и краве масло
Начин на приготвяне :
Замесва се тесто от изброените продукти /аз обикновено оставям един жълтък за намазване/. Тестото се дели на четири части и се разточват четири кори, не тънки. Всяка се намазва обилно с масло, ръси се с натрошено сирене, навива се на руло, усуква се и се навива на охлювче. Четирите охлювчета си пълнят една голяма тава. Оставя се да втаса в тавата, маже се с жълтък, може да се наръси със сусам и се пече.
Аз го пекох на 180 гр. около 30 мин., спазих указанията , дадени в рецептата и съм много доволна от резултата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар