понеделник, 10 май 2010 г.
Обърната баница
Тази рецепта научих съвсем случайно, по времето на един новогодишен купон - добре , че винаги нося със себе си необходими за записване на рецепти нещица.
Необходими продукти :
1 пакет кори за баница - аз ползвах "Фамилия"
125 гр. масло
300 гр. сирене
За заливката :
5 яйца
1 кофичка кисело мляко, пълномаслено
2 с.л. брашно
1 бакпулвер
Начин на приготвяне :
Взима се по една кора, намачква се на топка и се слага в намаслена тавичка - тавичката не трябва да е с незалепващо покритие, така се процедира с всички кори - намачкват се на топка и се подреждат в тавичката.Маслото се разстапя и с него се поръсват " топките".Отгоре се натрошава сиренето.Заливката се приготвя от горепосочените продукти, като бакпулвера се разбърква хубаво в брашното и се добавя към яйцата и киселото мляко, всичко се разбърква до хомогенна смес и с нея се залива баницата.Пече се на 190 -200 гр. в предварително загрята фурна.Като се извади тавата се обръща върху три огнеупорни купички и се оставя така да поизстине, а след това се хапва с удоволствие .
Много вкусна се получи тази баница, стои си бухнала и мекичка, чудесна е. А е и най- лесната баница, която съм правила, дори четиригодишната ми дъщеря ми помагаше - мачкаше корите на топка .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Смятам да я пробвам след малко тази рецепта :-) дано ми се получи,че съм голям карък с баниците :))))Ще пиша за резултата.
ОтговорИзтриванеАко спазваш инструкциите , всичко ще е наред - само гледай тавата ти да не е от тези с незалепващо покритие;).
ОтговорИзтриванеУспех и хубава вечер!