понеделник, 3 май 2010 г.
Гювече
Забелязала съм, че във всяка къща гювечетата се приготвят различно, затова реших да ви споделя моя си начин :
Необходими продукти за 4 гювечета :
400 гр. гъби
4 чушки/ може и печени, но тогава не се запържват/
1 голяма глава лук
300 гр. луканка или луканков колбас
400 гр. сирене
1 ч.л. червен пипер
4 яйца
В тиган се запържва лука, добавят се чушките / ако са пресни/ и гъбите.Не е необходимо да се пържат много, колкото да омекнат гъбите и чушките, добавя се червен пипер.На дъното на гювечетата се разпределя сместа по равно, върху нея се слага сиренето, след това луканката. Добавя им се по 1к.ч. вода/ около 60 мл/, ако гъбите са пуснали много течност - може и по- малко вода.Не се слага сол, гювечето си става солено от сиренето.Не се добавя и мазнина.Слагат се в незагрята фурна с капачетата , включва се на 220 гр.Когато започнат да клокочат фурната се намаля на 200 гр. и се оставят да се пекат около 5-10 мин./ няма нужда много да се пекат, то всичко в тях е готово/.Накрая се чуква по 1 яйце във всяко гювече , връщат се във фурната без капак и се пекат до готовност на яйцето.
Това е - лесно, вкусно, няма какво да му се обърка, много обичам такива ястия, когато ми се налага за кратко време да приготвя вкусна вечеря .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар