сряда, 5 май 2010 г.
Омлет по селски
Необходими продукти за един омлет:
2 яйца
1 филийка сух хляб/ става и с пресен/
1 с.л. дом. пюре или лютеница
няколко щипки червен пипер
сол
олио
В тиган с незалепващо покритие се загрява мазнината - да не е много, просто дъното да е намазнено.Слага се филийката хляб, нарязана на малки кубчета и се запича до порозовяване.Тиганът се отмества от котлона, добавя се дом. пюре/ лютеницата/ , разбърква се добре , добавя се червеният пипер, разбърква се.Яйцата се разбиват предварително с малко сол .Тиганът се връща на котлона, ако е необходимо се добавя съвсем малко мазнина и с разбитите яйца се заливат хлебните късчета - с кръгови движения се разпределят яйцата така, че да заемат цялото дъно на тигана.Не се бъркат, остават се така, да приемат формата на дъното на тигана и се пекат до готовност.
Вкусно се получава, пробвайте.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар