Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

четвъртък, 6 май 2010 г.

Качамак по Бордовски



Необходими продукти :

250 гр. царевичен грис
200 гр. сирене
4 с.л. зехтин
50 гр. краве масло
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1300 мл. вода


Водата се кипва със солта. На тънка струя се прибавя царевичния грис и при непрекъснато разбъркване качамака се вари 5 минути. Мазнините се загряват до пълно стопяване на маслото и леко покафевяване,свалят се от огъня и се прибавя червения пипрер с разбъркване. Качамака се разпределя по купичките, залива се с мазнината и се поставя по една плочка сирене. Поднася се веднага.

Това е един много лесен начин за приготвянето на качамак, става за 10 мин., а е много вкусен.

Източник

5 коментара:

  1. Така е - много е хубава рецептата.Много съм му благодарна на Бордовски, че ме научи да правя качамак за отрицателно време:).

    ОтговорИзтриване
  2. А, колко порции излизат?

    ОтговорИзтриване
  3. защо моят грис стои твърд, варя го вече час, какво съм объркала???

    ОтговорИзтриване
  4. Za porciite - 3-4 , zavisi ot goleminata na kupichkite.

    Zashto grisa ne se svarqva - nqmam predstava, obiknoveno stava za 5 minuti.

    Izvinete za latinicata, kirilicata mi otnovo ne raboti :(.

    ОтговорИзтриване