четвъртък, 6 май 2010 г.
Качамак по Бордовски
Необходими продукти :
250 гр. царевичен грис
200 гр. сирене
4 с.л. зехтин
50 гр. краве масло
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1300 мл. вода
Водата се кипва със солта. На тънка струя се прибавя царевичния грис и при непрекъснато разбъркване качамака се вари 5 минути. Мазнините се загряват до пълно стопяване на маслото и леко покафевяване,свалят се от огъня и се прибавя червения пипрер с разбъркване. Качамака се разпределя по купичките, залива се с мазнината и се поставя по една плочка сирене. Поднася се веднага.
Това е един много лесен начин за приготвянето на качамак, става за 10 мин., а е много вкусен.
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Супер рецета!
ОтговорИзтриванеТака е - много е хубава рецептата.Много съм му благодарна на Бордовски, че ме научи да правя качамак за отрицателно време:).
ОтговорИзтриванеА, колко порции излизат?
ОтговорИзтриванезащо моят грис стои твърд, варя го вече час, какво съм объркала???
ОтговорИзтриванеZa porciite - 3-4 , zavisi ot goleminata na kupichkite.
ОтговорИзтриванеZashto grisa ne se svarqva - nqmam predstava, obiknoveno stava za 5 minuti.
Izvinete za latinicata, kirilicata mi otnovo ne raboti :(.