Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

четвъртък, 13 май 2010 г.

Баница с халва




Това е рецепта , която научих от готварският форум на бг- мама и е един невероятно лесен и вкусен десерт.Ще ви напиша точно как го правя аз.

Необходими продукти:

1 пакет фини кори
около 300 гр.тахан халва
125 гр. разтопено масло - може да ви остане от него

За сиропа:

1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар

Взима се една кора, намазва се с разстопеното масло, втора кора се слага върху нея, и тя се намазва с масло, отгоре се настъргва халва на едро ренде, завива се на руло и се реди в намазнена тава като вита баница.Така се процедира и с останалите кори, най- отгоре се намазва с масло и се пече на 170 гр. до зачервяване.
Сиропа се приготвя предварително, може и докато се пече баницата - ври около 5-6 минути.Горещата баница се "напръсква" със студения сироп, той не е много, само напоява баницата, не правете повече сироп, прекалено сладка става.След като се напръска се завива в хартия , и отгоре с хавлия, да се задуши и омекнат корите.


Източник

2 коментара:

  1. Сега да се похваля и от тази вкусна баничка-много приятна-следващия път може и орехи да добавя.Стана много вкусно,за нея нямам мнение от семейството ,защото цяла нощ отлежаваше,но колегите са очаровани.Благодаря ти ,Аелис-снощи твоите рецепти бяха в нашия дом..Живка
    Аз надничам и в -"гответе с мен","zoica" съм ,от там видях че имаш блог и реших да го разгледам.Поздравления и продължавай все с толкова интересни,лесни и мнооого вкусни предложение!Приятни почивни дни!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ооо, Живе, съфорумки сме значи:).Много неща научих в този форум, много съм им благодарна на момичетата и момчетата там.Тази баница е много любима у нас, ще се възползвам от идеята ти за орехчетата следващият път:).

    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване