неделя, 30 май 2010 г.
Негърско дупе в бял памперс
Блатът на този сладкиш е половин доза от шоколадовият кейк без яйца на Лабрекс от бг мама: източник
Необходими продукти :
1 1/2 ч.ч. пресято брашно
1 ч.ч. захар
2 с.л. какао - с връх
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. вода
90 мл. олио
1 ванилия
1ч.л. оцет
За глазурата :
200 мл. заквасена сметана - използвах малка кофичка Данон
3 с.л. кристална захар - отново с връх .
Смесват се сухите съставки, без содата.Налива се водата, разбърква се хубаво и се добавя содата, изгасена с оцета, пак се разбърква. Сипва се олиото и много хубаво всичко се смесва.
Пече се в намаслена и набрашнена форма на 180 град. Моят се пече около 40 мин., но то си зависи от фурната.
Глазурата се приготвя като към сметаната се добавя захарта и се правят само 3-4 оборота с лъжицата, колкото да се смесят, не се бърка енергично.Слага се в хладилник за около час - захарта се стопява в сметаната.
Изстиналият сладкиш се гарнира с глазурата.Не съм слагала орехи в блата, следващият път ще пробвам, но и без тях се получи много вкусен и сочен десерт.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар