Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

вторник, 1 юни 2010 г.

Спагети с шунка и кашкавал




Правя спагети по този начин от години, стават за максимум 30 мин., а са много вкусни.

Необходими продукти :

1 опаковка спагети - използвах на Дерони, 400 гр.
310 гр. лютеница - това е точно едно бурканче от лютеница "Първомай", има хорце на картинката, идеална е за тази рецепта
шунка
малко олио
200 гр. кашкавал
2-3 щипки ронена чубрица

Сваряват се спагетите в подсолена вода, отцеждат се, измиват се за секунда със студена вода и се захлупват в съда, в който сте ги варили.Слагате на дъното на по- голям тиган малко олио / може и зехтин/, и запържвате в него нарязаната на кубчета шунка.Като се позапържи добавяте лютеницата, тя не бива много да се готви, само да клокне и е готово.Така полученият сос слагате в съда със спагетите, добавяте рендосаният кашкавал и ронената чубрица и хубаво обърквате всичко.Сервира се веднага.

Това е основна рецепта, ако искате може да добавите гъби, маслини .Може да стане и с кайма, но тя трябва хубаво да се запържи, правила съм, също става вкусно .

Няма коментари:

Публикуване на коментар