вторник, 25 май 2010 г.
Бисквитена торта с ягоди и шоколад
Копирах си тази рецепта още миналата година, но не успях да я изпробвам - ето източника.
Малко промених рецептата, получи се вкусна тортичка ,ще се прави в сезона на ягодите.
Необходими продукти :
250 - 300 мл. прясно мляко (ако я правите с обикновени бисквити)
1 1/2 пакет бисквити (по оригиналната рецепта е с обикновенни, но аз я направих с чаени, ако и вие използвате чаени, не се топят в мляко.Използвах бисквити "Роден край", тъй като са без дупка).
100 гр. шоколад
200 мл. заквасена сметана
250 гр. ягоди
1/2 ч.ч пудра захар
1 с.л захар
1 пак. ванилия
Сметаната и пудрата захар се разбъркват леко с лъжица
Ягодите + захарта (1 с.л) се разбиват на пюре и се добавят към сметаната.
Добавя се и ванилията.
Бисквитите се топят в прясното мляко и се редят в съда/ ако са чаени, не се топят в прясното мляко/. Отгоре се нанася дебел пласт от сметановия крем. И така докато свършат бисквитите и крема.
Завършва се с крем и отгоре обилно се настъргва шоколад.
Отлежава в храдилник, покрита с фолио.
Преди поднасяне може да се поръси с хладък или топъл сос от малко мляко, шоколад и капка есенция ром / пропуснах тази част/.
Ами това е - много лесно се приготвя тортичката, единственият й недостатък , е че не е много голяма. Използвах кръгла форма с диаметър 24 см. и тортата ми стана тъничка- получиха се два реда бисквити и два слоя крем.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар