Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

вторник, 25 май 2010 г.

Бисквитена торта с ягоди и шоколад



Копирах си тази рецепта още миналата година, но не успях да я изпробвам - ето източника.
Малко промених рецептата, получи се вкусна тортичка ,ще се прави в сезона на ягодите.

Необходими продукти :

250 - 300 мл. прясно мляко (ако я правите с обикновени бисквити)
1 1/2 пакет бисквити (по оригиналната рецепта е с обикновенни, но аз я направих с чаени, ако и вие използвате чаени, не се топят в мляко.Използвах бисквити "Роден край", тъй като са без дупка).
100 гр. шоколад
200 мл. заквасена сметана
250 гр. ягоди
1/2 ч.ч пудра захар
1 с.л захар
1 пак. ванилия

Сметаната и пудрата захар се разбъркват леко с лъжица

Ягодите + захарта (1 с.л) се разбиват на пюре и се добавят към сметаната.

Добавя се и ванилията.

Бисквитите се топят в прясното мляко и се редят в съда/ ако са чаени, не се топят в прясното мляко/. Отгоре се нанася дебел пласт от сметановия крем. И така докато свършат бисквитите и крема.

Завършва се с крем и отгоре обилно се настъргва шоколад.

Отлежава в храдилник, покрита с фолио.

Преди поднасяне може да се поръси с хладък или топъл сос от малко мляко, шоколад и капка есенция ром / пропуснах тази част/.


Ами това е - много лесно се приготвя тортичката, единственият й недостатък , е че не е много голяма. Използвах кръгла форма с диаметър 24 см. и тортата ми стана тъничка- получиха се два реда бисквити и два слоя крем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар