Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 6 септември 2010 г.

Хрупкава печена риба с масло


Много обичам риба - не само е вкусна, но и много полезна.Напоследък се забавлявам, като се опитвам да я приготвям всеки път различно.Ще споделя с вас последният си експеримент - вкусно се получи.

Необходими продукти :

4-5 филета от бяла риба/ използвах пангасиус/
галета
сол

За пастата :
1 с.л. размекнато масло
1 ч.л./ равна/ горчица
2 с.л. кисело мляко
6-7 нарязани на ситно черни маслини
3-4 листенца свеж босилек / може да се замени със сушен/

Първо се приготвя пастата, като всички посочени продукти се разбъркват.

Рибните филета се осоляват съвсем леко, мажат се с пастата, но тъничко, след това хубаво се овъргалват в галетата, да полепне от всички страни и се слагат в тавичка, покрита с хартия за печене.Върху всяко филе се слага малка бучица масло, колкото грахово зърно.Пекат се на 220-230 градуса, около 25-30 мин., докато хубаво покафенеят.

Гарнитурата е по желание , на снимката е в компанията на картофено пюре:).

Рецептата отново е лесна и бърза, надявам се да ви допадне.

Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Аелис, направих тази рибка и си облизахме пръстите вкъщи! Поздравления за разкошната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, че се довери на тази рецепта:).Радвам се, че ви е харесала.

    ОтговорИзтриване
  3. И аз мисля да я пробвам тези дни...Изглежда мноооого добре!

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубава става рибката, надявам се да ти хареса:).

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15 май 2011 г., 1:02

    Аелис, след малко отивам да я правя тази рецепта. После ще ти кажа какво е станало :)
    Нямам маслини, но мисля, че не е проблем :)
    Катя

    ОтговорИзтриване
  6. Катя, ще очаквам мнението ти с нетърпение!Надявам се да ти хареса рибката:).Ще стане и без маслини:).

    ОтговорИзтриване