Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 11 октомври 2010 г.

Пиле с розмарин и червено вино


Идеята за това ястие ми даде Гуинет , наложи се малко да го променя и веднага си записвам какви съм ги вършила, че ще забравя;).Гуинет приготвя това ястие с бяло вино и мащерка, следващият път и аз ще пробвам, за сравнение.Много вкусно ястие се получи, облизах си пръстите :).

Необходими продукти :

4 големи пилешки бутчета - около 1 кг.и 400 гр. общо
2 моркова
1 голяма глава червен лук или 2 малки
2 едри скилидки чесън,
1 чушка
1 ч.ч. червено вино
3-4 пресни домата или половин бурканстерилизирани белени домати
2 с.л. доматено пюре
розмарин
зехтин
сол

Бутчетата нарежете на две,измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия,посолете ги. В дълбок съд сипете около 7-8 с.л. зехтин и запържете пилето до златисто. Добавете виното и задушавайте до изпаряването му. Добавете нарязаните зеленчуци без чесъна и доматите, посолете и задушете около 20-30 мин. Накрая сложете обелените и нарязани на дребно домати, пресования чесън и няколко иглички розмарин - не прекалявайте с него, доста силна подправка е. Задушете още около 20-30 мин., докато ястието остане почти на мазнина, със съвсем малко сос.

Да ви е сладко!

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар