Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

сряда, 20 октомври 2010 г.

Гювече с картофено пюре и гъби



Това ястие приготви съпругът ми - каза, че е по рецепта на Иван Звездев, но поради липса на някои продукти се е наложило да промени рецептата.Получи се много хубаво гювече и бързам да го запиша в блога, защото съпругът ми не си играе да записва рецепти, което ще рече , че е много вероятно да забрави какви ги е вършил :).

Необходими продукти за 4 гювечета :

За картофеното пюре:
1 кг. картофи
1 ч.ч. прясно мляко
сол на вкус
1/3 ч.л. черен пипер
2 щипки индийско орехче

И още :
400 гр. гъби
1 с.л. масло
4 с.л. зехтин
кашкавал
галета
допълнително масло - не много, колкото да се намаслят гювечетата и после, след като са приготвени , да се сложи по малко върху картофеното пюре.

Картофите се сваряват, намачкват се, към тях се прибавя прясното мляко и подправките и пюрето ви е готово:).Гъбите се запържват в олиото и зехтина.Всяко гювече се намаслява и се поръсва с галета, слага се пласт картофено пюре, над него гъби, над тях кашкавала, нарязан на кубчета и гювечето се запечатва с втори пласт картофено пюре.Най- отгоре, на всяко гювече сложете по две малки парченца масло, колкото грахово зърно.Запичат се във фурната без капак, до златисто.

Това е - изключително семпло ястие, но много ми допадна като вкус.Сега остава да се разберем със съпругът ми кой в кои дни ще готви:).

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

Няма коментари:

Публикуване на коментар