Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

сряда, 20 октомври 2010 г.

Питка на балончета с подправки и кашкавал


За тази рецепта нямам никаква заслуга - тя е отново на Танита, страхотни неща прави това момиче.Лесно откривам рецептата, защото следя блога й с интерес, но ще я публикувам и тук, защото много се надявам да се престрашите и опитате тази хубава питка.

Необходими продукти:

1 и 1/3ч.ч прясно мляко- стайна температура 27градуса С(може половината да е прясно мляко, половината вода)
1 яйце
2с.л олио
1с.л захар
2ч.л сол
4 ч.ч. пресято брашно
2 ч.л мая
1ч.ч настърган кашкавал
4с.л. разтопено масло
1ч.л. чубрица
1/3ч.ч нарязан на ситно магданоз

1ч.ч - 240мл
1ч.л – 5мл
1с.л – 15мл

От първите седем продукта се замесва тесто, като към края на месенето се добавя кашкавала.Да обясня по- подробно за замесването - когато ползвам суха мая процедирам по следният начин: пресявам брашното, добавям маята, солта и захарта, размесвам хубаво, правя кладенче и в него изсипвам мокрите продукти - затопленото мляко, яйцата и олиото.Тестото се оставя да втаса, докато удвои обема си

Втасалото тесто разделете на 56 части и оформете малки топки.

Смесете разтопеното маслото, чубрицата и магданоза в малка купа.

Намеслете кръгла форма за печене с размери около 22см.

Всяко топче от тестото оваляйте в сместа от маслото и подправките и поставете топчетата в тавата на два реда, като втория ред топчета между тези от първия, а не точно едно върху друго.

Покрива се и се оставя на топло да втяса около 45-60- минути или докато увеличи двойно обема си.

Фурната се загрява до 190 С(375Ф).

Пече се около 30-35 мин. или докато придобие златист цвят.

Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка.

Да ви е сладко!
Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар