сряда, 27 октомври 2010 г.
Шоколадови топки
Оригиналното заглавие на тази рецепта е Кадурей шоколад.Това е отново една от рецептите, която научих в готварският форум на бг мама.Много лесно се приготвят тези вкусни шоколадови топки, голямата ми дъщеря ми помогна при оформянето им, защото това е пипкавата част от рецептата :).
Необходими продукти:
100 гр черен шоколад
50 гр. масло
1 чаша ситно счукани орехи (по желание)
1 пакетче пети бер (обикновенни бисквити- 250 гр.)
2 лъжици олио
1 чаша (150 мл) вода или прясно мляко
1 лъжичка ромова есенция или ванилия
Приготовление:
Разтапяме шоколада и маслото на водна баня.
Натрошаваме ситно бисквитите и смесваме всички продукти. Бъркаме докато се получи хомогенна смес. Разделяме и оформяме топчета с големината на орехи - ето тук се включи моята помощничка ;).
Готовите топки се овалват в разтопен шоколад или кокос, шоколадови пръчици или шарени бонбонки.
Препоръчително е да стоят в хладилник няколко часа преди консумация.
Използвах прясно мляко, не вода.Нямах орехи и ги пропуснах, но следващият път ще опитам и с тях.Сложих една капсулка есенция ром, чудесно се съчетава този аромат с шоколада.
Пробвайте, страхотни са!
Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Само като ги гледам тези шоколадови топчета огладнявам. На сладко трудно мога да устоя, а тези изглеждат толкова вкусно. Браво, рецептата звучи доста добре, а и от външният вид съм сигурна, че са такива. Тези дни в нас ще има празник и мисля да изненадам всички с тях...............и дано да бъде интересна изненада в добрият смисъл, дано да се получат. С лъжичката ромова есенция или ванилия сигурно се придава по особен и изискан вкус. И с тези шарени пръчици са много свежи и летни.
ОтговорИзтриванеТези шоколадови топки стават много вкусни- дано ви харесат!!!
ОтговорИзтриванеХубава вечер ти пожелавам!