петък, 7 януари 2011 г.
Дробчета по селски
Чудесни са, а се приготвят във фурната - няма да познаете, ако ги опитате;).У дома имаме две любими рецепти с пилешки дробчета и това е едната от тях - другата е Пилешка дроб сарма, тези дни ще ви разкажа и за нея:).
Рецептата е на Вивиан - откакто за първи път направих нейните дробчета по селски - все така ги приготвям.Не мога да открия линк, за да ви го посоча като източник, но това, което съм написала си е нейната рецепта.Единствената промяна е ,че вместо дом. пюре ползвам лютеница (около 200 гр.).
Необходими продукти:
700гр. дробчета,
2 моркова,
1-2 чушки,
150 - 200гр. дом.пюре или 2-3 настъргани домата,ползвала съм и лютеница, става много вкусно с нея
1/2 ч.ч.олио,
лук нарязан на шайби - количеството е по желание, на мен ми харесва с повечко лук
Подправки:сол,черен пипер,червен пипер,чубрица,кимион.Може и по ваш вкус.
Начин на приготвяне:
Всички продукти се слагат в сурово състояние в йенско стъкло, разбъркват се и се поставя капака.Пече се на 200 градуса ,като от време на време пак се разбърква.
Чудесно мезе са, опитайте ги!
Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Аелис, никаква водичка или течност ли не се слага? Отивам да ги приготвям,но може да добавя малкоооо течност- вино или водичка. Ще кажа какъв е резултата.
ОтговорИзтриванеНе им трябва течност - много са вкусни дробчетата, приготвени по този начин.
ОтговорИзтриванеЗабравила съм да напиша - пекат се с капака на тенджерата, като два- три пъти се разбъркват.
Дано ти харесат!
Дробчетата са страхотни. По подобен начин ги приготвям понякога, но не съм слагала морков и чушка. Нямах капак на йената и затова сложих много малко водичка,колкото да се разтвори доматеното пюре и да има леко сосче.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че са ти харесали!И аз много си ги обичам - мързеливо се приготвят, а са вкусни:).
ОтговорИзтриванеАелис, рецептата ми изглежда чудесна, още повече,че нищо не се пържи. Моля те сподели колко време се пекар горе долу, за да станат крехки? В затворена йена глас нали? Вентилатор нужен ли е?
ОтговорИзтриванеГаля
Галя, затварям с капака, да.Не съм засичала време, около час се пекат, около 35 мин. след завирането, но ти извади едно дробче - ако е крехко, готови са!Не е нужен вентилатор.
ОтговорИзтриванеДано ти харесат!
Заповядай в моя блог да получиш наградата си. Бих искала да е споделя с теб за прекрасния ти блог и приносът ти в разнообразието на нашата кухня.
ОтговорИзтриванеНина, веднага ти идвам на гости - много обичам награди:)))!
ОтговорИзтриванеАелис, дробчетата станаха чудесни. Сосчето само изяжда толкова филийки хляб :) Много лесна и сполучлива рецепта. Сърдечно благодаря
ОтговорИзтриванеГаля
Галя, много се радвам, че са ви харесали дробчетата!У дома само така се правят вече - мързеливо и вкусно:))).
ОтговорИзтриванеУсмихнат и слънчев уикенд ти пожелавам!!!
Аууууууууу голяма вкусотийка стана...Много благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че са ти харесали:).Любимите ми дробчета са това;).
ОтговорИзтриване