Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

петък, 7 януари 2011 г.

Дробчета по селски



Чудесни са, а се приготвят във фурната - няма да познаете, ако ги опитате;).У дома имаме две любими рецепти с пилешки дробчета и това е едната от тях - другата е Пилешка дроб сарма, тези дни ще ви разкажа и за нея:).
Рецептата е на Вивиан - откакто за първи път направих нейните дробчета по селски - все така ги приготвям.Не мога да открия линк, за да ви го посоча като източник, но това, което съм написала си е нейната рецепта.Единствената промяна е ,че вместо дом. пюре ползвам лютеница (около 200 гр.).


Необходими продукти:

700гр. дробчета,
2 моркова,
1-2 чушки,
150 - 200гр. дом.пюре или 2-3 настъргани домата,ползвала съм и лютеница, става много вкусно с нея
1/2 ч.ч.олио,
лук нарязан на шайби - количеството е по желание, на мен ми харесва с повечко лук
Подправки:сол,черен пипер,червен пипер,чубрица,кимион.Може и по ваш вкус.

Начин на приготвяне:
Всички продукти се слагат в сурово състояние в йенско стъкло, разбъркват се и се поставя капака.Пече се на 200 градуса ,като от време на време пак се разбърква.

Чудесно мезе са, опитайте ги!

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

12 коментара:

  1. Аелис, никаква водичка или течност ли не се слага? Отивам да ги приготвям,но може да добавя малкоооо течност- вино или водичка. Ще кажа какъв е резултата.

    ОтговорИзтриване
  2. Не им трябва течност - много са вкусни дробчетата, приготвени по този начин.
    Забравила съм да напиша - пекат се с капака на тенджерата, като два- три пъти се разбъркват.
    Дано ти харесат!

    ОтговорИзтриване
  3. Дробчетата са страхотни. По подобен начин ги приготвям понякога, но не съм слагала морков и чушка. Нямах капак на йената и затова сложих много малко водичка,колкото да се разтвори доматеното пюре и да има леко сосче.

    ОтговорИзтриване
  4. Много се радвам, че са ти харесали!И аз много си ги обичам - мързеливо се приготвят, а са вкусни:).

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9 юни 2011 г., 3:42

    Аелис, рецептата ми изглежда чудесна, още повече,че нищо не се пържи. Моля те сподели колко време се пекар горе долу, за да станат крехки? В затворена йена глас нали? Вентилатор нужен ли е?
    Галя

    ОтговорИзтриване
  6. Галя, затварям с капака, да.Не съм засичала време, около час се пекат, около 35 мин. след завирането, но ти извади едно дробче - ако е крехко, готови са!Не е нужен вентилатор.
    Дано ти харесат!

    ОтговорИзтриване
  7. Заповядай в моя блог да получиш наградата си. Бих искала да е споделя с теб за прекрасния ти блог и приносът ти в разнообразието на нашата кухня.

    ОтговорИзтриване
  8. Нина, веднага ти идвам на гости - много обичам награди:)))!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17 юни 2011 г., 4:20

    Аелис, дробчетата станаха чудесни. Сосчето само изяжда толкова филийки хляб :) Много лесна и сполучлива рецепта. Сърдечно благодаря

    Галя

    ОтговорИзтриване
  10. Галя, много се радвам, че са ви харесали дробчетата!У дома само така се правят вече - мързеливо и вкусно:))).
    Усмихнат и слънчев уикенд ти пожелавам!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Аууууууууу голяма вкусотийка стана...Много благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  12. Радвам се, че са ти харесали:).Любимите ми дробчета са това;).

    ОтговорИзтриване