Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

сряда, 26 януари 2011 г.

Рулца от шунка с кайма


Много бързи за приготвяне и още по- бързи за хапване;).Рецептата е на matze от бг- мама, ще я видите в оригинал, защото ще я посоча като източник.

Необходими продукти за рулцата:

8 парчета тънко нарязана шунка - аз използвах пуешка, на Bravo, тъй като е фабрично тънко нарязана и много удобна за тези рулца
150 гр. кайма
80-100 гр. кашкавал

За соса:

80 мл. готварска сметана
80 гр. пушено топено сирене
1-2 с.л. лютеница
1 скилидка чесън
щипка изсушен босилек

Резените шунка намажете тънко с кайма, сложете по една пръчица кашкавал и навийте на рулце.Подреждат се плътно в малка тавичка - аз използвах съд от йенско стъкло.
Сега е ред на соса - сложете сметаната на котлона, заедно с топеното сирене и бъркайте, докато сиренето се разтопи - не е нужно да завира, само да се хомогенизира.Добавете лютеницата, пасираният чесън и босилека - получава се гъстичък сос - ако го искате по- рядък - увеличете количеството на сметаната.Соса разпределете върху рулцата, покрийте с настърган кашкавал и запечете ястието във фурната, на 200 гр..Не е необходимо дълго готвене - след като соса започне да "бълбука" - засичате 15-20 мин. и ако кашкавала се е зачервил - готово е.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

Източник

8 коментара:

  1. Може ли да се сложат нарязани гъбки между рулцата и за колко порции е това количество?
    Благодаря! ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Гъбки може, по- тъничко ги нарежи и ще се получи!За 3-4 порции е това количество, аз хапвам по две рулца, но съпругът ми предпочита от 3 нагоре:))).Дано да ти харесат!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, смятам да ги направя утре, изглеждат много апетитни. Имам въпрос, как се консумират- топли или студени, защото смятам да ги приготвя в четвъртък,за гостите в петък /понеже петък нямам възможност да готвя/. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей:).
    Тези рулца трябва да се хапват топли.Може да направиш рулца, използвайки тънко нарязани парчета шунка, намазани с руска или млечна салата - стават чудесни!Има и една торта в блога ми - шоколадово- бисквитена торта - препоръчвам ти я за десерт , лесна е и колкото повече стои - толкова по- хубава става:).
    Сигурна съм ,че каквото и да приготвиш , гостите ти ще останат много доволни:).
    Приятен и прохладен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за съвета, освен рулцата смятам да направя пиле със сметанов сос, лятна торта и бисквитено- шоколадовата от вашите рецепти /както и картофено пюре, пресни салати и баница/. Надявам се всичко да се получи добре, ще пиша за резултата, а аз съм голям фен на вашата кухня! Поздрави! Биляна

    ОтговорИзтриване
  6. Биляна,всичко, което си избрала , е чудесно!Много ти благодаря за милите думи!Радвам се, че рецептите ми ти допадат - стискам палци гостите ти да останат възхитени:))).
    Сърдечни поздрави от мен и пожелания за усмихнато и прохладно лято!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ти, всичко стана чудесно, чиниите се облизаха до последно / понеже за първи път бях домакиня, родителите ми мислеха че ще се проваля :) а имаше и едни други семейни приятели/, обрах овациите, всичко стана много сполучливо, спазих точно рецептите. Следя блога ви редовно, а и публикациите в БГ мама. Биляна

    ОтговорИзтриване
  8. Биляна, радвам се, че всичко се е харесало на родителите ти и гостите ти - за това заслугата е изцяло твоя, рецептите не са полезни с нищо, ако няма кой да ги изпълни както трябва!Мда, постоянно ги тормозя мамите аз с моите рецепти:))).Но и те не ми остават длъжни:))).
    Приятен и прохладен уикенд ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване