четвъртък, 27 януари 2011 г.
Запечени картофки със сметана и кашкавал
Много вкусно ястие - подходящо е и като гарнитура към някоя по- лека вечеря.Лесно е, няма да ви затрудни:).
Необходими продукти :
3-4 картофа
250-300 мл. готварска сметана
кашкавал
1 скилидка чесън
няколко иглички розмарин
Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгчета, като за чипс.Посолете ги, но не прекалявайте със солта.Сложете ги в съд от йенско стъкло, залейте ги със сметаната, добавете пресования чесън и розмарина и хубаво разбъркайте.Сложете капака и гответе на 210 гр. докато картофите омекнат.Тогава махнете капака, посипете с настърган кашкавал и върнете във фурната за още 10-15 мин., до апетитно зачервяване.
Приятно готвене и още по-приятно похапване!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много харесвам това ястие. Всъщност странно, но никога не съм го готвила в къщи, обикновено си го поръчвам само позаведения...
ОтговорИзтриванеСигурно защото не е предизвикателство за теб, затова не си се хванала да си го направиш:).Вкусничко е;).
ОтговорИзтриванеБраво... Картофи Ала Крем...ммммм
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта,с страхотен вкус...може ли да добавя,че ако сложим и малко бекон(както направих и аз) става още апетитно.
Абсолютно съгласна съм, че беконът може да обогати вкуса на ястието:).Радвам се, че ти е харесала рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Страхотна рецепта. Аз добавих и един бульон и всички вкъщи си облизаха пръстите:)
ОтговорИзтриванеДеси, радвам се, че ви е харесало!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав следобед!
Страхотна публикация. Продължавай в този дух.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеХубав съботен ден!!!