Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

четвъртък, 27 януари 2011 г.

Запечени картофки със сметана и кашкавал


Много вкусно ястие - подходящо е и като гарнитура към някоя по- лека вечеря.Лесно е, няма да ви затрудни:).

Необходими продукти :

3-4 картофа
250-300 мл. готварска сметана
кашкавал
1 скилидка чесън
няколко иглички розмарин



Обелете картофите и ги нарежете на много тънки кръгчета, като за чипс.Посолете ги, но не прекалявайте със солта.Сложете ги в съд от йенско стъкло, залейте ги със сметаната, добавете пресования чесън и розмарина и хубаво разбъркайте.Сложете капака и гответе на 210 гр. докато картофите омекнат.Тогава махнете капака, посипете с настърган кашкавал и върнете във фурната за още 10-15 мин., до апетитно зачервяване.

Приятно готвене и още по-приятно похапване!

8 коментара:

  1. Много харесвам това ястие. Всъщност странно, но никога не съм го готвила в къщи, обикновено си го поръчвам само позаведения...

    ОтговорИзтриване
  2. Сигурно защото не е предизвикателство за теб, затова не си се хванала да си го направиш:).Вкусничко е;).

    ОтговорИзтриване
  3. Браво... Картофи Ала Крем...ммммм
    Страхотна рецепта,с страхотен вкус...може ли да добавя,че ако сложим и малко бекон(както направих и аз) става още апетитно.

    ОтговорИзтриване
  4. Абсолютно съгласна съм, че беконът може да обогати вкуса на ястието:).Радвам се, че ти е харесала рецептата!

    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна рецепта. Аз добавих и един бульон и всички вкъщи си облизаха пръстите:)

    ОтговорИзтриване
  6. Деси, радвам се, че ви е харесало!

    Поздрави и хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна публикация. Продължавай в този дух.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря!

    Хубав съботен ден!!!

    ОтговорИзтриване