Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

понеделник, 31 януари 2011 г.

Бързи милинки


Много ми помагат подобни рецепти - понякога се случва да прекарам целият ден навън и като се прибера да имам много малко време за приготвянето на вечерята, или пък трябва за кратко време да приготвя няколко ястия - тогава на помощ ми идват рецепти като тази - бързи, лесни и винаги получаващи се:).
Рецептата е на Тина от "Гответе с мен" - ще я посоча като източник, авторската й тема е пълна и с други чудесни рецепти за работещи момичета, възползвайте се смело:))).
Много обичам да меся, нещо като страст ми е:).Вчера обаче времето ме притисна и се сетих за тази рецепта, която е с готово тесто.Вкусни милинки се получиха, препоръчвам ви ги.

Необходими продукти:

500 гр. готово тесто
2 яйца
1/2 ч.ч. натрошено сирене
50-60 гр. масло

Включете фурната да загрява на 190 гр.
От тестото накъсайте парчета с големина колкото орех и подредете в намаслена и набрашнена тавичка на малко разстояние едно от друго(разстоянието трябва да е минимално, за да може да се запълни при втасването).Оставете милинките да втасат на стайна температура - аз бързах и ги сложих във фурната на 40 гр.при леко открехната врата.Когато удвоят обема си - наръсете ги с натрошеното сирене, залейте с разбитите предварително яйца и сложете тук-там по парченце масло.Сложете милинките в загрятата вече фурна и печете до златисто.

Моята фурна е по- щадяща отдолу, затова първо пекох само на долен реотан, а след известно време включих и горният.
Оригиналната рецепта е с 1 кг. тесто, но аз направих половин доза , реших , че ще ни е достатъчна.
Тавичката , в която пекох , е с диаметър 22 см. и височина 5-6 см..

Много подробно описание дадох, затова така дългичко се получи - всъщност стават за отрицателно време.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!
Източник

4 коментара:

  1. АЕЛИС страхотно изглеждат милинките.Непремено ще ги пробвам.
    Поздрави ЗИЧЕ

    ОтговорИзтриване
  2. Zi4e, ти си майсторка в месенето, може и с твое си тесто да ги пробваш, още по- вкусни ще станат:)!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама верно супер изглеждат!!! И звучат вкусно!! Благодаря за страхотната рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  4. Мина, много се харесаха у дома - пак ще се правят:).

    ОтговорИзтриване