понеделник, 14 февруари 2011 г.
Изворска салата
Тази вкусна салата е по рецепта на Зори, чийто кулинарен блог следя с жив интерес - чуднички неща намирам там:).Реших, че е много подходяща за днешният празник и в момента отлежава в хладилника - нали така ни препоръчва авторката на рецептата:).Обичам салати, които могат да се приготвят предварително , без да губят от свежестта си - така съм свободна и имам достатъчно време за приготвянето на другите ястия.Тази салата не само се запазва свежа, а става още по- вкусна след няколкочасов престой в хладилника - смесват се ароматите и това допринася за чудесният й вкус.
Необходимите продукти:
3 твърдо сварени яйца
120 гр. праз лук
20 бр.маслини без костилки
сол
чубрица
2 с.л. ябълков оцет
2 с.л. зехтин
Нарежете лука на ситно, посолете и залейте с оцета и зехтина. Разбъркайте добре, прибавете и нарязаните яйца и маслини, подправете с чубрицата, хомегенизирайте. Трябва да престои няколко часа преди консумация, за да смесят вкусовете.
Това е, действайте, има време до довечера:).
Приятно готвене и вечерно забавление!!!
Източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Благодаря за доверието, Аелис :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Зори, много е хубава тази салата.Съпругът ми каза следващият път да удвоя продуктите, много му допадна.
ОтговорИзтриванеХубава седмица и на теб:).
Салатата е много вкусна!
ОтговорИзтриванеУспешна седмица!
Абсолютно съм съгласна:).
ОтговорИзтриванеУспешна седмица и на теб!
изглежда вкусно, а и отгоре лесно и бързо за приготвяне - няма нищо по-хубаво от свежи салати в тези горещи летни дни - само освежаването и пресните зеленчуци и плодове вършат работа - много хубави рецепти намирам в този сайт - мерси за споделянето - много поздрави и до скоро
ОтговорИзтриване