Аелис

Аелис
Много обичам да готвя и искам да споделя тази си страст с вас!

четвъртък, 3 март 2011 г.

Сладкиш с мармалад


Това е рецепта от "старият тефтер", в моя случай - старата тетрадка:).Най- вероятно повечето от вас вече са правили този сладкиш и знаят колко е вкусен.На мен той ми напомня за "прохождането" ми в готвенето - признавам си, че не съм го правила от години, тъй като все ми се иска да пробвам нещо ново:).Вчера обаче се сетих за него и изпратих съпругът ми на лов за шипков мармалад - открил го е още в първият магазин , така че пристъпих към действие:).

Необходими продукти:

2 яйца
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч олио
2 1/2 ч.ч. брашно (в рецептата пише 2-3 ч.ч., ориентирайте се по гъстотата, трябва да си е както при кексово тесто)
шипков мармалад

Всичко се разбърква, като содата е "угасена" в киселото мляко.Изсипете половината от тестото в намазнена и набрашнена тавичка и го изпечете в предварително загрята на 180 гр. фурна.Като се изпече го извадете от фурната, намажете го с мармалада и отгоре изсипете останалото тесто.Връщате го във фурната и сладкишът се пече до "суха клечка".
Поръсих сладкиша с пудра захар, но тази част може и да я пропуснете - сладкишът и без нея си е достатъчно сладък.

Приятно готвене и още по- приятно похапване!

2 коментара:

  1. Стела,току-що изпекох този твой сладкиш-сигурна съм,че ще ми хареса.Първоначално бях замислила за руло с мармалад,но реших да видя при теб рецептите и добре че го направих.Благодаря за рецептата-приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, този сладкиш много се харесва у дома.Съпругът може да изяде половината с чаша кисело мляко, а сладкишът е доста голям;).

    ОтговорИзтриване